Šport > Košarka
4960 ogledov

Nova zaušnica lige NBA Luki Dončiću

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je na uradni MVP lestvici lige NBA zdrsnil še za eno mesto.

Nedolgo nazaj je Luka Dončić spisal zgodovino ter postal prvi Slovenec v zgodovini, ki je na uradni NBA lestvici za MVP-ja rednega dela sezone zasedal prvo mesto.

Luka je tako kar dva tedna držal prvo mesto med vsemi košarkarji in veljal za najbolj vročega košarkarja v ligi. Liga pa mu je z uvrstitvijo na prvo mesto priznala, da je v tem trenutku najboljši košarkar na svetu.

Dončić je sicer še naprej dosegal izjemne številke, a pojavila se je težava. Dallas preprosto ni zmagoval. Čeprav je Luka dosegal zgodovinske številke, je ob številnih porazih začel drseti po lestvici.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Najprej ga je prehitel zvezdnik najboljše ekipe v ligi, Bostonov Jayson Tatum, že v naslednjem tednu pa tudi košarkar druge najboljše ekipe v ligi, Milwaukeejev Giannis Antetokounmpo.

A če smo nekako pričakovali, da bodo strokovnjaki razumeli, da ima Dallas z izjemo Luke eno najslabših ekip lige in je Slovenec še edini razlog, da se Mavericks ne nahajaju na samem dnu lige, so se slednji zaradi slabih rezultatov ekipe odločili še dodatno kaznovati mladega slovenskega zvezdnika.

Najprej je prešnji teden po lestvici zdrsnil še za dodatna tri mesta in se prvič v sezoni nahajal izven prve peterice na šestem mestu, spremembo na bolje pa ni prinesel niti nov teden. Še več, Luka je na lestvici izgubil še eno mesto, saj ga je prehitel celo Zion Williamson, in si trenutno deli komaj sedmo mesto skupaj z Joelom Embiidom.

Na samem vrhu je sicer kar za dve mesti po lestvici zdrsnil Tatum, katerega je na prvem mestu zamenjal Antetokounmpo, med njiju pa se je vrinil še Nikola Jokić. Četrto mesto drži Kevin Durant, medtem ko prvo peterico zaključuje Ja Morant.

Luka sicer letos povprečno dosega 32,8 točk (2. v ligi), 8,3 skokov (25. v ligi) in 8,7 asistenc (4. v ligi), a to očitno vseeno ni prepričalo "strokovnjake", da bi ga uvrstili višje od sedmega mesta. Zanimivo je, da izmed najboljše peterice niti en košarkar ne dosega toliko točk, kot Luka, medtem ko le Jokić povprečno na tekmo beleži več asistenc.

A dokler so Dallas pri razmerju zmag in porazov 17-16, je težko pričakovati, da bi se naš Luka lahko resno povzpel po lestvici. Pa čeprav bi si to zagotovo zaslužil...

Komentarjev 1
  • Ender3 14:58 24.december 2022.

    Neugodna situacija za Dallas in Dončiča. Brez učinkovite in večje podpore soigralcev bodo prisiljeni na životarjenje v NBA..

Sorodne novice