Šport > Košarka
7741 ogledov

Poseben dan za NBA, Luka v eni glavnih vlog

Dončić LeBron Profimedia
Luka Dončić proti LeBronu Jamesu ob ugodni uri za slovenske ljubitelje košarke.

Medtem ko vsa ostala tekmovanja mirujejo, je v ligi NBA božični dan tradicionalno rezerviran za največje klube in največje zvezdnike. Eno izmed glavnih vprašanj pred sezono je ob pripravi sporeda tekem tako, kdo bo deležen velike časti in igranja na božič in kdo se bo pomeril s kom.

Odigranih bo pet težko pričakovanih dvobojev, ki se bodo zvrstili eden za drugim.

Že ob poldne po času, ki ga beležijo na ameriški vzhodni obali (ob 18. uri po srednjeevropskem času), bosta na parket stopila dva tradicionalna NBA kluba. New York Knicks bodo v slovitem Madison Square Gardnu gostili moštvo Philadelphie 76-ers. Slednje je v dobri formi, ob izjemnem Joelu Embiidu, ki je prvi strelec lige s 33.0 točkami na tekmo, je po vrnitvi v kader po poškodbi že zablestel tudi James Harden.

Nato pa bo prišla poslastica za slovenske ljubitelje košarke. Takoj po končanem obračunu v New Yorku se bodo namreč prižgale kamere v Dallasu. Okoli 20.30 po slovenskem času, marsikaj bo odvisno tudi od dolžine predhodnega obračuna, bodo Luka Dončić in soigralci namreč gostili LA Lakers in LeBrona Jamesa. Slovenski as se bo v dvoboj podal z izjemno zadnjo predstavo, ko je Houstonu nasul 50 točk. Tekmo bo na svojem drugem programu prenašala tudi televizija Arena Sport.

Enako tudi tretji dvoboj (ob 23. uri) v katerem se bosta pomerili najboljši ekipi vzhodne konference, Boston Celtics, ki so v zadnjem času nekoliko popustili, imajo še vedno razmerje 23-10 v zmagah in porazih, enako število porazov so zabeležili Milwaukee Bucks, ki pa imajo eno tekmo in eno zmago manj od v zadnjih sezonah velikega tekmeca. Jayson Tatum in Jaylen Brown proti Giannisu Antetokounmpu.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

Četrti dvoboj je liga NBA načrtovala kot obračun med Stephom Curryjem in atraktivnim Ja Morantom, a so aktualni prvaki po poškodbi prvega v precej slabem nizu tekem. Trenutno so Golden State Warriors šele 11. ekipa Zahoda. Memphis si deli prvo mesto z Denverjem (20-11).

Prav Nikola Jokić, Vlatko Čančar in kolegi bodo gostili peto tekmo, v Kolorado so pripotovali košarkarji Phoenixa, ki so v minuli sezoni zabeležili najboljši dosežek v rednem delu lige, a jih je nato v končnici izločil Dallas z izjemno predstavo na sedmi tekmi.

Zadnji dve tekmi bosta po slovenskem času na sporedu že v ponedeljek, preselili se bosta na prvi program televizije Arena Sport.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice