Šport > Košarka
44472 ogledov

Dončić užalostil Dallas: "Raje se bom vrnil v Slovenijo"

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić ne verjame, da lahko ponovi dosežek Dirka Nowitzkega.

Največji košarkar v zgodovini teksaške franšize Dallas Mavericks, Dirk Nowitzki, je ob razkritju njegovega kipa tri leta po upokojitvi izrazil upanje, da bo Luka Dončić nekoč presegel rekord po številu odigranih sezon v dresu dalaškega moštva.

Nekdanji nemški košarkar, ki ga je leta 1998 na naboru izbralo moštvo Milwaukee Bucks in ga nato v poslu, v katerega je bilo vključenih več igralcev, poslalo v Dallas, je za Mavse odigral rekordnih 21 sezon (1998-2019).

"Upamo, da ga bo Luka uspel zrušiti. To bi bilo res kul," je ob razkritju kipa pred dvorano American Airlines Center, kjer so telički kasneje premagali Los Angeles Lakers, povedal Nowitzki.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski košarkar je trenutno na dobri poti, da v prihodnosti poruši več Nemčevih rekordov, vendar pa 23-letnik močno dvomi, da bi lahko postal igralec z najdaljšim stažem pri eni NBA ekipi.

"Ne vem, če bom igral več kot 20 let. To je veliko časa za igranje košarke. Raje se bom vrnil v Slovenijo na svojo kmetijo," je novinarjem v smehu povedal slovenski zvezdnik.

Komentarjev 1
  • Ender3 14:57 26.december 2022.

    Pametno povedano, in čim manj poškodb Luki !