Šport > Košarka
12806 ogledov

Luka do prestižne nagrade! To v zadnjih štirih letih ni uspelo nikomur!

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil še osmič v karieri imenovan za igralca tedna zahodne konference.

Luka Dončić iz Dallas Mavericks in Pascal Siakam iz Toronto Raptors sta igralca tedna v severnoameriški košarkarski ligi NBA oziroma v zahodni in vzhodni konferenci, je sporočila liga NBA.

Dončić je v desetem tednu lige NBA (19.12. - 25.12.) pripomogel k izkupičku Dallasa 3-1. Na štirih tekmah je imel povprečje 31,5 točke, 9 podaj in 8 skokov, še posebej pa se je izkazal na tekmi proti Houstonu, na kateri je dosegel svoj letošnji strelski rekord s 50 točkami. V tem obdobju je Luka vodil svoje s poškodbami načete Mavs do treh zaporednih zmag.

Teden je začel s porazom in predčasno izključitvijo s tekme proti Minnesoti Timberwolves (19 točk, 6 skokov in 7 asistenc), a se je istim nasprotnikom maščeval z zmago čez dva dni (25 točk, 9 skokov, 10 asistenc), teden pa je zaključil z zmagama nad Houston Rockets (50 točk, 8 skokov, 10 asistenc) in Los Angeles Lakers (32 točk, 9 skokov, 9 asistenc).

Luka je bil tako še osmič v karieri izbran za igralca tedna na zahodu, kar je največ izmed vseh košarkarjev v ligi v zadnjih štirih sezonah.

Zvezdnik Toronta Pascal Siakam pa je proti New York Knicks dosegel zanj rekordnih 52 točk, na treh tekmah (2-1) pa je imel povprečje 38,7 točke, 10,3 skoka in 7,3 podaje.

Luka Dončić Kadrovske rošade Šport Nova okrepitev! Dallas v svoje vrste pripeljal starega znanca Luka Dončić Niso mogli verjeti Šport Dončić razkril novega hišnega ljubljenca ter šokiral svet Luka Dončić Iskreno Šport Dončić užalostil Dallas: "Raje se bom vrnil v Slovenijo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice