Šport > Košarka
2839 ogledov

Nova okrepitev! Dallas v svoje vrste pripeljal starega znanca

A. J. Lawson Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić bo dobil novega soigralca.

Pri košarkarskem klubu Dallas Mavericks so pomahali v slovo Tylerju Dorseyju, njegovo mesto pa bo zasedel 22-letni A. J. Lawson (198 cm), poroča specializirani novinar za ligo NBA pri športnem mediju The Athletic Shams Charania.

Dorsey, ki je v minulih letih blestel v Evropi, pred letošnjo sezono pa se je vrnil v ligo NBA, je v dresu Mavs odigral le tri tekme in imel povprečje tri točke v nekaj manj kot treh minutah na tekmo. Tako kot A. J. Lawson je večino sezone preživel v takoimenovani razvojni ligi, kjer je branil barve Dallasove razvojne ekipe Texas Legends.

Lawson je v tej sezoni odigral vsega eno tekmo (2 minuti, 2 točki, 1 skok) za Minnesoto Timberwolves, kar pa je tudi njegov edini nastop kariere v ligi NBA. Za ekipo College Park Skyhawks je sicer v ligi G odigral 13 tekem in imel povprečje 19,9 točke, 6,3 skoka, 2 podaji in 1,5 ukradene žoge. Igralec, ki prihaja z univerze Južna Karolina, je bil 52,7-odstoten iz igre in 32,9% za tri točke.

V preteklosti je bil tudi član ekipe Atlanta Hawks, ki pa ge je odpustila po nekaj tednih, ne da bi zbral en sam nastop za ekipo iz Georgie. Pred letošnjo sezono je v poletni ligi sicer nastopal za Dallas Mavericks, za katere je na petih tekmah povprečno dosegal 15,6 točk in 6 skokov ob 52-odstotni učinkovitosti iz igre, a se je nato pred začetkom sezone dogovoril z Minnesoto, katera ga je nato odpustila v začetku decembra.

Komaj 22-letni Lawson je sicer blestel v mlajših kategorijah kanadske reprezentance, katera je pod njegovim vodstvom na svetovnem prvenstvu do 19 let prišla leta 2019 vse do četrtfinala. V kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023 pa je debitiral tudi za člansko reprezentanco.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:38 27.december 2022.

    Spet še en podpovprečen igralec,pa kaj mislijo,da bodo tako osvojili naslov v NBA?,nikdar in nikoli,pa da lahko Luka po 60 pik na tekmo!!!

Sorodne novice