Šport > Košarka
4331 ogledov

Liga suspendirala 11 igralcev, kar 9 članov enega kluba

Moritz Wagner Profimedia
Kazni za košarkarja Detroita in kar deveterico članov Orlanda.

Vodstvo lige NBA je izreklo kazni zaradi pretepa, ki se je zgodil na tekmi v Detroitu, ko so Pistons gostili Orlando Magic. Tekma je bila prekinjena tik pred polčasom, ko je Nemec Mo Wagner nastavil telo in odrinil Killiana Hayesa, ki je poskušal priti do žoge. Slednji je grdo priletel ob sedeže, ki so bili namenjeni za igralce in strokovni štab gostiteljev.

Na nešportno potezo Nemca se je prvi odzval Hayesov soigralec Hamidou Diallo in s telesom priletel v Wagnerjev hrbet. Medtem se je Hayes pobral s klopi in kljub temu, da so ga člani strokovnega štaba poskušali zaustaviti treščil košarkarja Orlanda po zatilju. Ta se je zgrudil in po posnetku sodeč za nekaj trenutkov izgubil zavest. Nemcu je nato na pomoč priskočila večina soigralcev.

Killian Hayes Pretep v NBA Šport Obetavni košarkar knockoutiral tekmeca, ta izgubil zavest

Ker pravila velevajo, da nihče od košarkarjev, ki so ob takšnih situacijah izven parketa, ne sme zapustiti klopi za rezervne igralce, so si pri Orlandu kazen tekme tako prislužili Cole Anthony, R.J. Hampton, Garry Harris, Kevon Harris, Admiral Schofield, Franz Wagner, Mo Bamba in Wendell Carter Jr. 

Ker pri Orlandu ob tolikšnem številu izostankov ne bi mogli odigrati naslednje tekme, bo kazen razdeljena na dve skupini s štirimi suspendiranimi igralci na naslednjih dveh tekmah. Ti bo izpustil tudi Moritz Wagner zaradi grobega prekrška.

Pri Detroitu bo eno tekmo zaradi svoje reakcije moral izpustiti Diallo, tri dvoboje, pričakovalo se je precej višjo kazen, pa bo izpustil Hayes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice