Šport > Košarka
2867 ogledov

Zadnje predstave Dončića vrnile v Top 3 za naziv MVP

Quentin Grimes Luka Dončić Profimedia
Jokić, Tatum in Dončić najvišje v boju za naziv MVP.

Nikola Jokić (Denvcer Nuggets), Jayson Tatum (Boston Celtics) in Luka Dončić (Dallas Mavericks) so po tem tednu najvišje v boju za naziv najkoristnejšega igralce lige v sezoni 2022/23, so zapisali na spletni strani lige NBA.

Na prvo mesto so postavili Jokića, sicer že dvakratnega dobitnika najprestižnejše individualne nagrade. Srb je s svojimi predstavami Denver popeljal do najboljšega razmerja med zmagami in porazi (22-12) na Zahodu, povsem enak izkupiček kot Nuggets imajo sicer tudi New Orleans Pelicans. Jokić v povprečju sicer zbere 25.7 točke, 10.8 skoka in 9.4 podaje na tekmo.

Drugo mesto na lestvici je pripadlo Tatumu, ki ga prav tako višje od Dončića drži ekipni uspeh Bostona. Ta je trenutno najboljše moštvo lige z razmerjem 26-10. Zvezdnik Keltov ima naslednje številke: 31.0 točke, 8.1 skoka in 4 podaje).

Dončić se je po petih zaporednih zmagah Dallasa (20-16), Mavericks beležijo sicer le dve zmagi manj od Denverja, in fenomenalnih predstavah s sedmega prebil na tretjo pozicijo. Na omenjenih zadnjih petih uspešnih tekmah se je njegovo povprečje povzpelo do 40.4 točke (ob 58-odstotnem metu iz igre), 11.8 skoka in 10.4 podaje. Sicer skozi celotno sezono dosega 33.7 točk, 8.8 ulovljenih žog in 8.9 asistenc.

Kevin Durant (Brooklyn Nets) je obdržal četrto mesto (29.9/6.9/5.4), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) pa je s prvega po štirih porazih svojega moštva padel na peto (31.7/11.6/5.2).

Do desetega mesta sledijo še Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Zion Williamson (New Orleans Pelicans), Ja Morant (Memphis Grizzlies), Jaylen Brown (Boston Celtics) in Donovan Mitchell (Cleveland Cavaliers).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice