Šport > Košarka
7566 ogledov

Čančar zaprl usta kritikom: "Vsi samo se***jo po nas!"

Vlatko Čančar Profimedia
Vlatko Čančar upa, da je s svojo nedavno predstavo končno utišal vse kritike, ki so se spravili nad rezerviste Denverja.

Slovenski košarkarski as Vlatko Čančar je po zadnji izjemni predstavi, ko so Denver Nuggets s 124:119 premagali Miami Heat, sam pa je ob 100-odstotnem metu prispeval 15 točk, 3 asistence in eno ukradeno žogo, dal jasno vedeti, da se še predobro zaveda kritik, ki so se jih rezervisti Denverja naposlušali na svoj račun.

"Vsi samo se***jo po naši klopi. Toda za spremembo, je po mojem mnenju, klop opravila kar dobro delo," je dobre volje v slačilnici po tekmi za ameriške medije izjavil Čančar. Seveda je slednje zanimalo, kdo tako govori o Denverjevi klopi. "Mislim, da vsi okoli nas. Lahko čutimo, da vsi okoli nas se***jo po naši klopi. Poskušam se zavzeti za nas," je pojasnil Čančar.

Vlatko Čančar Popolna tekma Šport Vlatko se je snel z verige! Čančar zaključil leto z izjemno predstavo (video)

A če je v preteklosti Denverjeva klop resnično veljala za šibek člen ekipe Nuggetsov, saj je bila izjemno nekonstantna in nezanesljiva ter na trenutke naravnost obupna, je bilo tokrat povsem drugače. Igralci z Denverjeve klopi so nadigrali Miamijevo klop s 50:44 ter predvsem uspeli držati korak z vročico, tudi ko je bil na klopi prvi zvezdnik ekipe Nikola Jokić.

Kar štirje izmed petih Denverjevih rezervistov so imeli pozitiven statistični plus/minus (delni rezultat v času, ki so ga preživeli na igrišču). Čančar je tekmo zaključil s 15 točkami (tremi trojkami) in 100-odstotnim metom, Bruce Brown je dodal 13 točk in 4 asistence, medtem ko je navdušil tudi Bones Hyland, ki je zadel pet od šestih metov za tri točke, tekmo pa je tako kot Čančar zaključil s plus/minusom +9, s čimer sta oba zaostala le za Jokićem s +14.

Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi Christian Braun, ki je igral vsega tri minute, je uspel v tem času pridelati pozitivno razliko, le DeAndre Jordan je v svojih 12 minutah na igrišču zabeležil negativen izid z -9. A tudi njega je Čančar po tekmi pohvalil. "Vsi, ki so v igro vstopil s klopi, so igrali dobro. Tudi DJ. Celo njegova velika, nerodna rit je imela dobro tekmo," je med smehom povedal Čančar.

Nuggets sicer z razmerjem 23:12 držijo v tem trenutku prvo mesto na zahodu, vse bolj pa postaja jasno, da če klop zlatih zrn na tekmi doda svoj doprinos, je zmaga Denverja zelo verjetna. Prva postava z Jokićem, Jamalom Murrayem, Aaronom Gordonom, Michaelom Porterjem Jr. in Kentavious Caldwell-Popeom je namreč tako močna, da potrebuje s klopi le nekaj pomoči.

In na tekmi z Miamijem jo je tudi resnično prejela. "To je bil takšen doprinos naše klopi, kot ga potrebujemo. Da se ne vrti vse samo okoli naše začetne postave," je po tekmi svoje rezerviste in med drugim tudi Čančarja pohvalil tudi trener ekipe Michael Malone.

Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji Slovencu prvič v karieri namenja resno minutažo in Čančar jo je zaenkrat izvrstno izkoristil ter postal praktično ključen Denverjev člen s klopi. Do sedaj je v tej sezoni nastopil že na 24 tekmah, tekom katerih je na parketu preživel 294 minut. Oboje je njegov osebni rekord, pa nismo še niti na polovici sezone, obenem pa bo Jeff Green, kateri mu načeloma odžira minutažo, odsoten vsaj še tri tedne, tako da bo Čančar v prihodnjih tekmah zagotovo dobil še veliko priložnosti.

Čančar namreč igra zelo konstantno, igra zelo borbeno, daje vse od sebe in je izjemno zanesljiv. Ima tudi zelo visok košarkarski IQ na obeh straneh igrišča in ne meče neizdelanih metov. Vlatko je poosebljen primer truda in zanesljivosti na košarkarskem igrišču in trener Denverja to zelo močno ceni. "Vlatko je dokazal, da mu lahko zaupamo," je vzpon Čančarja v letošnji sezoni pokomentiral Malone.

Prav tako ima za sabo daleč najboljšo strelsko sezono, saj zadeva trojke z neverjetno 48,8-odstotno uspešnostjo, obenem pa je zadel kar osem izmed svojih zadnjih desetih metov za tri. Je tudi eden najboljših Denverjevih obrambnih igralcev in se odlično vklapa v Denverjevo nesebično napadalno shemo, ko izjemni Nikola Jokić s svojimi spektakularnimi asistencami išče svoje odprte soigralce.

Vlatko Čančar | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako je Čančar igralec s tretjim najdaljšim stažem pri Denverju, saj sta pri ekipi iz Colorada dlje le Jokić in Murray. A čakanje in ves trud sta se le izplačala, saj si je v letošnji sezoni končno izboril mesto v postavi zlatih zrn.

"Občutek imam, da sem imel srečo. S tem, ko sem toliko let sedel in zgolj opazoval, sem resnično razumel to igro. Ni mi bilo treba resnično igrati, da bi razumel sistem. Sem resnično vesel, da sem se uspel tako hitro prilagoditi," je pojasnil Čančar, ki se je izkazal za najbolj zanesljivega igralca s klopi Denverja v letošnji sezoni. "Lep občutek je, ko konstantno dobivaš priložnost. Smo namreč z zelo dobrimi igralci 'nafilana' ekipa. Sam pa zgolj poizkušam izkoristiti svojo priložnost ter pomagati ekipi do zmage," je zaključil Čančar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice