Šport > Košarka
10960 ogledov

Nor zaključek! Luka namerno zgrešil, dobil skok in zapečatil usodo tekmecev!

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je prikazal neverjeten košarkarski IQ.

Košarkarji Dallasa so v severnoameriški ligi NBA na Silvestrovo gostovali v San Antoniu in dobili teksaški derbi s 126:125. Spet je blestel slovenski košarkar Luka Dončić, ki je dosegel kar 51 točk, temu pa dodal šest skokov, devet podaj, štiri ukradene žoge in blokado. Obenem pa je v samem zaključku z zvito potezo dokončno pokopal vse upe svojih nasprotnikov.

Luka Dončić Popovichu ni uspelo Šport Neverjetni Luka spet čez 50, odločil pa je z obrambo

Dallas je namreč v zadnji četrtini vodil že s 107:97, v končnici pa so se gostitelji 20 sekund pred koncem približali na točko razlike, Jeremy Sochan pa je zgrešil celo met za vodstvo. Štiri sekunde pred zadnjim piskom sirene pa je bil prav Dončić tisti, ki je zadel prosta meta za 125:122.

A tu še ni bilo konec. Po hitrem prekršku je bil na nasprotni strani uspešen tudi Tre Jones. Sledil je še en prekršek, po katerem je 1,5 sekunde pred koncem Dončić prosta meta sicer zgrešil, a drugega namerno. Žogo pa je pri tem vrgel v obroč na takšen način, da se je slednja odbila ponovno njemu v naročje. Luka je tako s še enim skokom zabil zadnji žebelj v krsto svojih nasprotnikov.

"V končnici smo naredili kar nekaj napak, pa to vendarle popravili. Celotna ekipa je igrala dobro v napadu, obramba ni bila v redu, ampak na koncu smo zmagali in samo to šteje," je po tekmi povedal Dončić, ki je tako še tretjič na zadnjih petih tekmah presegel mejo 50 doseženih točk.

Quentin Grimes Luka Dončić NBA Šport Zadnje predstave Dončića vrnile v Top 3 za naziv MVP Luka Dončić Cilj je postavljen Šport Ikona lige NBA z odgovorom o Dončiću nasmejala prisotne Luka Dončić Navdušil v oddaji Šport Luka zažigal! Zadeval sede s sredine igrišča, z nogo, premikajoče koše ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice