Šport > Košarka
9958 ogledov

Kidd z bizarnim pojasnilom, zakaj ni zaupal svojemu najboljšemu igralcu

Jason Kidd Profimedia
Vse več navijačev Dallasa je mnenja, da Jason Kidd ni prava rešitev za klop Maverickov.

Dallas Mavericks so se v noči na nedeljo pomerili z eno najboljših ekip lige, Memphis Grizzlies, ter se kljub odsotnosti obeh superzvezdnikov Luke Dončića in Kyrieja Irvinga odlično upirali, a na koncu morali priznati premoč drugi ekipi zahoda s 112:108. A ostaja grenak priokus, da bi se z malce drugačnim vodenjem s klopi dalo iztržiti še dosti več.

Dallas Mavericks NBA Šport Dallas znova poražen, Dragić prvič na klopi svoje nove ekipe

Mavericks so se namreč proti ekipi, ki je morala nastopiti brez suspendiranega zvezdnika Jaja Moranta, zoperstavili brez še vedno poškodovanega Luke Dončića, katerega muči stegenska mišica, medtem ko so iz kluba malce pred tekmo sporočili, da bo manjkal tudi Irving, ki naj bi imel težave s stopalom.

Tekma je bila izjemno izenačena do samega zaključka, potem ko so Grizzlies v zadnjo četrtino vstopili s šestimi točkami zaostanka, o končnem zmagovalcu pa je odločala celo zadnja minuta. Trener ekipe Jason Kidd pa se je odločil, da odločilne minute odigra brez svojega verjetno najboljšega igralca.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob odsotnosti svojih največjih zvezdnikov so se pri Dallasu najbolj izkazali Tim Hardaway jr s 23 točkami, Jaden Hardy (ki sicer pod Jasonom Kiddom le redko dobi pravo priložnost, a jo vselej odlično izkoristi) z 22 točkami ter Josh Green z 21 točkami in 10 skoki.

Zanimivo pa je, da sta izmed igralcev na poziciji centra Maxi Kleber in Dwight Powell na igrišču preživela kar 26 in 19 minut, a sta oba skupaj prispevala vsega 8 točk, medtem ko je Christian Wood, kateremu Kidd iz neznanega razloga ne zaupa, na igrišču preživel vsega 15 minut, tekom katerih je prispeval kar 14 točk!

Christian Wood | Avtor: Profimedia Profimedia

Daleč najboljši igralec Dallasa ob odsotnosti Luke in Kyrieja je tako igral vsega 15 minut, prav tako pa ni bil del Kiddove postave, ko se je tekma odločala. Nove čudne poteze trenerja, ki deluje iz tekme v tekmo bolj izgubljeno, so šokirale tudi sedmo silo, ki je na novinarski konferenci po tekmi želela vedeti, zakaj ima igralec takšne kvalitete tako obstransko vlogo v že tako zelo skromnem kadru Dallasa.

Kidd pa je tako kot na številnih zadnjih tiskovnih konferencah poskrbel za bizarno pojasnilo (le kdo se ne spomni izjave, da ne kliče minute odmora, ker je na klopi zgolj gledalec in nima nobenega vpliva na igro).

"Samo poglejte si, kako dolga je naša klop na poziciji visokih košarkarjev. Poizkušamo jih vključiti v igro in videti, kdo ima najbolj vročo roko. Vrnitev Maxija (Kleberja) bo zagotovo zmanjšala minutažo nekaterih drugih košarkarjev, še posebej ko so vsi zdravi. Takšna je trenutna situacija, ki pa bi se lahko v prihodnosti spremenila," je situacijo s centri pokomentiral Kidd.

Pri svoji razlagi o iskanju igralcev, ki bodo razpoloženi, pa je očitno pozabil, da sta Powell in Kleber v skupaj 45 minutah na igrišču prispevala skupaj 8 točk, medtem ko jih je Wood v petnajstih dosegel 14. Nekateri bi ocenili, da je bil Wood tisti z najbolj vročo roko, ki bi si zaslužil minutažo v ključnih trenutkih tekme.

Luka Dončić NBA Šport Pri Dallasu so se odločili, tako je z Dončićem po novi poškodbi Čančar Dončić NBA Šport Zadel v črno: Čančar primerjal Dončića in Jokića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice