Šport > Košarka
7077 ogledov

Zadel v črno: Čančar primerjal Dončića in Jokića

Jokić Dončić Profimedia
Slovenski reprezentant je imel v svoji karieri privilegij igrati tako ob Luki Dončiću kot Nikoli Jokiću.

Košarkar Denver Nuggets Vlatko Čančar je v podkastu DNVR Nuggets spregovoril o razlikah in podobnostih med dvema velikanoma NBA košarke - Lukom Dončićem in Nikolo Jokićem.

Povedal je, da imata oba kandidata za naziv najkoristnejšega igralca lige (MVP) primerljiv košarkarski IQ, le da je Jokić bolj zadržan, medtem ko Luka vselej nosi srce na dlani.

"Luka je, kot lahko sami videti, zelo temperamenten. Če ne boš igral dobro, se bo razjezil in te preklel. Z njim moraš zadevati mete. Tako pač je. On je pravi vodja ekipe in to dokazuje skozi svojo igro," je reprezentančnega kolega opisal Čančar.

Čančar Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Joker je enak, vendar v tihem načinu. Če ju primerjamo po glasnosti, je Luka na 100, Joker pa 15 ali 12. Joker mu je zelo podoben, vendar se ne bo razjezil, če zgrešiš, bo pa nejevoljen, saj navsezadnje ne more vsega postoriti sam. V končnici moraš zadevati, saj ga s tem razbremeniš pritiska," je o klubskem soigralcu povedal Čančar in nato primerjal še njune košarkarske veščine, pri čemer je Luko označil za bolj spretnega košarkarja.

Čančar Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Luka je v spretnejši v sami igri, ker zna preigravati. Ima vsa orožja tako na trojki kot znotraj rakete. Joker ima lepljivo ročico, s katero te preseneti z lažnim metom ali podajo. Ali pa s hitrim driblingom za hrbtom, veliko vrtenja in podobno. Kar zadeva njun košarkarski IQ, sta tako dobro naštudirala igro, da lahko podajata na slepo, saj vedno vesta, da bo nekdo tam," je povedal Čančar.

Za konec je sogovorniku položil na srce, naj mu ob naslednjem obisku raje prihrani takšna vprašanja. "Oba sta izjemna košarkarja, zato me tega nikoli več ne vprašaj. Če me boš naslednjič spet to vprašal, mi dolguješ dobro večerjo," je v smehu dodal.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • Ender3 13:58 10.marec 2023.

    Nikola je itak boljši, zrelejši in bolj izkušen.