Šport > Košarka
617 ogledov

Legendarni NBA zvezdnik udeležen v strelski obračun (video)

Shawn Kemp je bil nekoč eden največjih zvezdnikov košarkarske lige NBA Žurnal24 main
Šestkratni udeleženec tekme zvezd je končal v zaporu.

Eden največjih zvezdnikov lige NBA devetdesetih let minulega stoletja Shawn Kemp je bil aretiran zaradi udeležbe v streljanju iz vozila ("drive-by shooting"), je objavila policija iz mesta Tacoma v ameriški zvezni državi Washington. Kemp je bil obtožen, da je sodeloval v strelskem obračunu med potniki dveh različnih vozil, do katerega je prišlo na parkirišču enega izmed tamkajšnjih trgovskih centrov.

Policija je odprla preiskavo in že našla Kempovo orožje, ki je sodelovalo v strelskem obračunu, nekdanji NBA zvezdnik pa naj bi bil v štirih urah po incidentu skupaj s še nekaterimi drugimi že aretiran. V tem času se je na spletu že pojavil posnetek s parkirišča, na katerem se vidi Kempa, kako strelja iz strelnega orožja. Zaenkrat še ni znano, zakaj je do strelskega obračuna sploh prišlo.

Kemp je sicer svoj čas veljal za enega najbolj priljubljenih in spektakularnih košarkarjev na svetu. Leta 1989 so ga na naboru izbrali Seattle SuperSonics, pri katerih je tudi preživel svoja najboljša leta, ko je bil kar šestkrat izbran na tekmo zvezd, trikrat pa je bil uvrščen v drugo idealno peterko lige. Slovel je predvsem po svojih spektakularnih zabijanjih, leta 1994 pa je bil član reprezentance ZDA, ki je na svetovnem prvenstvu osvojila zlato medaljo.

Skupaj z Garyjem Paytonom je bil ključen člen pri zgodovinski sezoni 1995/96, ko so SuperSonics redni del končali s 64 zmagami (rekord franšize), medtem ko so jih v končnici v finalu ustavili šele Chicago Bulls Michaela Jordana. Kemp je takrat za las končal na drugem mestu v glasovanju za MVP-ja finala in bi skorajda postal šele drugi igralec v zgodovini, ki bi prejel ta naziv, čeprav je njegova ekipa v finalu izgubila.

Po odhodu iz Seattla leta 1997 so se začele njegove težave s prekomerno težo, alkoholom in drogo. Do konca svoje kariere leta 2003 je igral še za Cleveland Cavaliers, Portland Trail Blazers in Orlando Magic.

Shawn Kemp Oče sedmih otrok Šport Kralj zabijanj bo prodajal marihuano

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice