Šport > Košarka
542 ogledov

Konec niza za Milwaukee, zvezdnik lige NBA zaradi pištole suspendiran

Milwaukee Bucks : Phoenix Suns Profimedia
Košarkarji Philadelphie 76ers v severnoameriški ligi NBA so na čelu z Jamesom Hardenom, ki je dosegel 38 točk, premagali vodilno ekipo vzhodne konference Milwaukee Bucks s 133:130, s čimer so tudi prekinili njihov niz 16 zaporednih zmag.

V dvoboju dveh ekip pri vrhu vzhodne konference je kar nekaj časa kazalo na domačo zmago, a je Philadelphia v tretji četrtini nadoknadila 18 točk zaostanka in prišla do svoje 41 zmage v sezoni.

Hardnu sta bila v veliko pomoč še Joel Embiid, ki je zbral 31 točk, Tyrese Maxey pa jih je dodal 26. Tako Harden kot Embiid sta zraven vpisala še vsak po deset podaj. Pri Milwaukeeju je bil grški zvezdnik Giannis Antetokounmpo najuspešnejši s 34 točkami in 13 skoki, Brook Lopez in Jrue Holiday sta prispevala po 26 točk.

"Bil je fantastičen. Veliki met za velikim metom, vodil je pozen preobrat. Bil je samo James Harden," je Embiid po tekmi pohvalil svojega soigralca.

Milwaukee ostaja na vrhu vzhoda s 45 zmagami in 18 porazi. Kelti iz Bostona imajo na drugem mestu en poraz več. Prav za Milwaukee bo v nadaljevanju sezone po poročanju ameriške medijske hiše ESPN in njenega novinarja Adriana Wojnarowskega igral slovenski zvezdnik Goran Dragić. Dragić je sezono začel v dresu Chicago Bulls, a so se mu biki pred kratkim odrekli.

Ja Morant suspendiran

Drugouvrščena ekipa zahodne konference Memphis Grizzlies tokrat ni igrala, so pa iz franšize sporočili, da bo njihov prvi zvezdnik Ja Morant suspendiran za vsaj dve tekmi, potem ko je mladi košarkar objavil posnetek iz nočnega kluba, v katerem je pokazal pištolo.

Morant, ki je nase prevzel vso odgovornost, bo tako manjkal vsaj na naslednjih dveh obračunih proti obema moštvoma iz Los Angelesa.

Miami Heat so v razprodani domači dvorani po zaslugi centra Bama Adebaya premagali Atlanta Hawks s 117:109. Dvakratni udeleženec tekme vseh zvezd je tokrat vpisal 30 točk ter dodal 11 skokov in dva bloka.

Košarkarji Toronto Raptors so po podaljšku slavili v Washingtonu. Od čarovnikov so bili boljši s 116:109. Dvojni dvojček je s 25 točkami in desetimi podajami dosegel Fred VanVleet, ki se je tudi v podaljšku izkazal z dvema ključnima metoma za tri točke.

Houston je bil v teksaškem dvoboju boljši od San Antonia s 122:110, medtem ko je visoko domačo zmago zabeležil Cleveland nad Detroit Pistons s 114:90. Zelo izenačeno je bilo v Sacramentu, kjer so kralji na koncu klonili proti volkovom iz Minnesote s 134:138.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.