Šport > Košarka
27059 ogledov

Irving iskreno o tegobah igranja z Dončićem

Luka Dončić Kyrie Irving Profimedia
Naveza med Lukom Dončičem in Kyriejem Irvingom še ne deluje tako, kot bi morala.

Dallas Mavericks so v noči na sredo izgubili četrto od petih tekem, kolikor sta jih doslej skupaj za moštvo odigrala Luka Dončić in Kyrie Irving.

Luka Dončić NBA Šport Luka ob koncu potegnil voz Dallasa, odločil je zadnji met

Združitev obeh zvezdnikov je že ob najavi prestopa dvignila marsikatero obrv, v zadnjih dneh pa se med navijači stopnjuje bojazen, ali je morda Dallas z nakupom enega najbolj kontroverznih košarkarjev v ligi storil veliko napako. 

Luka Dončić Komentar Šport Kako so si Dallas Mavericks z eno potezo (verjetno) uničili prihodnost

Pomisleki se osredotočeni predvsem na obrambno polovico igrišča, kjer so Mavsi utrpeli velik udarec z odhodom Spencerja Dinwiddieja in Doriana Finney-Smitha.

Irving je po porazu z Indiano Pacers priznal, da njegova vloga v teksaškem moštvu še ni utečena, ob tem pa poudaril, da sta tako on kot Dončić še v "fazi prilagajanja", zato ne dvomi, da se bodo stvari kmalu postavile na svoje mesto. 

Navijači besnijo Šport Dončić komentiral Irvingovo potezo v zadnji sekundi

"Pravkar sem si izmenjal nekaj sporočil z očetom, ki je moj največji oboževalec in kritik obenem. Dolgo že spremlja moje tekme in vedno je bil iskren do mene, kar zelo cenim. Svetoval mi je, da moram ostati agresiven, ker trenutno dajem občutek, da preveč razmišljam o stvareh. Povedal sem mu, da je to zato, ker se je spremenila sestava moštva, igram z drugimi ljudmi," je povedal Irving.

"Trenutno smo še v fazi prilagajanja. Čeprav bi rad vedno igral na visokem nivoju, mi ne uspeva tako pogosto, kot bi si želel. Sčasoma se bom osvobodil tega bremena in bodo stvari stekle po naravni poti."

Čeprav ne želi prehitevati dogodkov, se 30-letnik obenem zaveda, da se bo pritisk še stopnjeval, če moštvu ne bo uspelo obrniti rezultatske krivulje. "Trenutno je naše okolje zelo intenzivno. To se tudi čuti. Vsi si želijo zmag, kar je dobro. Vsi skupaj si močno želimo uspeha, zdaj moramo le še ugotoviti, kakšen je naš temperament, kje so naša čustva," je pristavil ameriški zvezdnik.

Rick Carlisle Luka Dončića Brez milosti! Šport Carlisla vprašali, kaj je podaril Dončiću, odgovor je bil brutalen
Komentarjev 2
  • Ender3 20:44 02.marec 2023.

    Iz te moke bo nekaj kruha, žal pa ne takšnega kot, so pričakovali.