Šport > Košarka
9824 ogledov

Dončić komentiral Irvingovo potezo v zadnji sekundi

Luka Dončić in Kyrie Irving Profimedia
Kyrie Irving je tokrat prevzel odgovornost v zadnjih sekundah tekme z Indiano.

Dallas Mavericks so sinoči tesno izgubili z Indiano Pacers (124:122), potem ko je Kyrie Irving sekundo pred zvokom sirene zgrešil met za tri točke.

Običajno so bili meti v odločilnh trenutkih v domeni Luke Dončića, tokrat pa je po odločitvi trenerja Jasona Kidda ta čast pripadla Irvingu, kar je med navijači izzvalo precej negodovanja.

"S prihodom Kyrieja smo postali slabša ekipa. Mavsi so igrali bolje z Dinwiddiejem in Dorianom Finney-Smithom," je zapisal nek pristaš teksaške ekipe. "Zakaj niso odigrali prek Luke, ki je imel 39 točk?" se je spraševal drugi, nekdo pa mu je v odgovor zapisal: "Ker Kyrie še vedno misli, da je glavni."

"Kombinacija Luke in Kyrieja ne deluje?" je retorično zapisal nek navijač Dallasa in dodal: "Kdo bi lahko predvidel kaj takšnega?"

"Jason Kidd ne ve, kaj dela," je trenerju Dallasa očital še nek nezadovoljni ljubitelj košarke.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Dončić po porazu ni skrival, da imajo po nedavnih kadrovskih rošadah še nekaj težav z realizacijo obrambne strategije, ob tem pa stopil v bran zvezdniškemu soigralcu.

"Še vedno moramo ugotoviti določene reči na obrambni polovici," je povedal 24-letnik, glede Irvingovega zgrešenega meta pa dodal: "To je bil dober met. Kyrie je sposoben zadeti veliko takšnih metov in mi mu popolnoma zaupamo."

Po četrtem porazu na petih tekmah, kolikor sta jih doslej odigrala skupaj z Irvingom, je Dončić poudaril: "Mislim, da bi morali govoriti o celotni ekipi, saj igramo kot ekipa. Zmagamo kot ekipa in izgubimo kot ekipa. Ne gre le za dva igralca."

Irving je glede zgrešenega meta v zadnjih sekundah dejal: "Bila je lepa priložnost, a žoga ni šla skozi obroč. Vesel sem, da so mi trenerji in soigralci zaupali ta met."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.