Šport > Košarka
14186 ogledov

Carlisla vprašali, kaj je podaril Dončiću, odgovor je bil brutalen

Rick Carlisle Luka Dončić Profimedia
Nekdanji trener moštva Dallas Mavericks je uspel pokvariti rojstni dan Luki Dončiću.

Košarkarji Dallas Mavericks so na dan, ko je njihov prvi zvezdnik Luka Dončić dopolnil 24 let, morali v domačem American Airlines Centru priznati premoč moštvu Indiana Pacers, ki ga vodi nekdanji dolgoletni trener Mavsov Rick Carlisle.

Teksašani so s tem utrpeli drugi zaporedni poraz in petega na zadnjih šestih tekmah, kar jih ob skupnem izkupičku 32-31 uvršča na sedmo mesto zahodne konference.

Luka Dončić NBA Šport Luka ob koncu potegnil voz Dallasa, odločil je zadnji met

Mavsi so imeli v zadnjih sekundah obračuna priložnost za preobrat, a se je žoga po metu Kyrieja Irvinga izza črte za tri točke odbila od obroča in ostalo je pri zmagi gostujočega moštva (124:122).

Trener Rick Carlisle je skupaj z varovanci, med katerimi je najbolj izstopal Tyrese Haliburton, uspel zagreniti rojstni dan slovenskemu košarkarju, kateremu je sol na rano kasneje dodal še na novinarski konferenci.

Ko so ga novinarji vprašali, ali je Dončiću kupil rojstnodnevno darilo, je ameriški strateg odvrnil: "Pripeljal sem mu Haliburtona."

Rick Carlisle Luka Dončića | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav Haliburton je bil eden najzaslužnejših košarkarjev za končni uspeh Indiane z 32 točkami (9/18 met iz igre), sedmimi skoki in šestimi podajami.

Kot zanimivost velja omeniti, da je tudi ameriški branilec iz vrst Indiane na dan tekme praznoval svoj 23. rojstni dan. Haliburton se je sicer rodil 29. februarja, vendar v običajnih letih, ki niso prestopna, osebni praznik praznuje na zadnji februarski dan.

rick carlisle Razpad odnosa Šport Škandalozna razkritja o trenerju, zato je počilo z Dončićem Dennis Smith jr. in Luka Dončić Razkrit škandal Šport Lukov prijatelj prilil olje škandalu, ki trese Dallas: "Ne veste niti polovice!"
Komentarjev 1
  • jakec1575 11:45 01.marec 2023.

    Luka bo zapravil najboljša leta v tem jebenem dallasu. za prstan rabiš ekipo malo nadpovprečnih. en sam ne more nič. Jordan je imel ekipo. Pippen, Rodman, Kukoc in še kdo.