Šport > Košarka
28288 ogledov

Irving tega že ne bo trpel! Pogletje, kaj je storil za Dončića

Profimedia
Ob koncu tekme med Dallasom in Phoenixom sta si v lase skočila stara znanca Luka Dončić in Devin Booker.

Napeti trenutki so zaznamovali zaključek sinočnjega obračuna v American Airlines Centru, kjer so Dallas Mavericks tesno izgubili proti Phoenix Suns (126:130).

Luka Dončić Stari sovražnik Šport Luka zgrešil "zicer" za izenačenje, sledil je kaos

Domači so imeli v zadnjih sekundah priložnost za izenačenje, a je po zgrešenem metu Luke Dončića (34 točk, 8/23 met iz igre, 17/19 prosti meti) iz neposredne bližine ostalo pri zmagi gostujoče ekipe.

Dončićev neuspeh je razveselil prvega strelca Phoenixa Devina Bookerja (36 točk), ki se je odločil, da bo poskušal Slovenca še bolj sprovocirati.

Po nepotrebnem je pristopil k zvezdniku Dallasa in mu očital, da je še pred zgrešenim metom storil osebno napako v napadu nad Joshem Okogiejem.

"Utihni," mu je v odgovor zabrusil Dončić, Booker pa mu je odvrnil: "Ne zaje*avaj se z mano."  Dončić se je zapodil vanj, a se Booker ni dal. "Stari, naredil si osebno napako," je vztrajal pri svojem, nakar so ju razdvojili soigralci. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Ko ste izgubili, pa nisi bil tako glasen," je Bookerja na boleč izpad Phoenixa v lanski sezoni spomnil Dončić.

Košarkarska zvezdnika imata precej pestro zgodovino, med njima se je namreč iskrilo že med lansko polfinalno serijo na zahodu, v kateri se je Dallas vrnil po zaostanku z 0-2 in 2-3 v zmagah.

Phoenix je v tisto serijo vstopil kot izraziti favorit in prvopostavljena ekipa v zahodni konferenci. Največji udarec so Sonca doživela prav v sedmi tekmi, ki so jo Mavsi dobili s 33 točkami razlike.

Luka Dončić in Devin Booker Sramota Šport "Phoenix, tale fotografija vas bo preganjala za večno!" Devin Booker "Pi*ka!" Šport Zvezdnik Phoenixa se je takole norčeval iz Dončića

Potem ko sta si Dončić in Booker na sinočnji tekmi povedala svoje, je v bran slovenskemu asu stopil še Kyrie Irving. Ta sicer v incident ni bil neposredno vpleten, zato bi zlahka ostal nevtralen, a se je odločil spregovoriti in podpreti soigralca, kar je naletelo na vsesplošno odobravanje s strani navijačev Dallasa. Ti so namreč mnenja, da praviloma mirni Irving tega ne bi storil, če z Dončićem ne bi bila v zelo dobrih odnosih.

Sicer ni jasno, kaj točno je Irving povedal Bookerju, vendar telesna govorica slednjega nakazuje, da mu Irvingove besede niso bile najbolj povšeči. Nekdanji Irvingov soigralec Kevin Durant je ob tem le nemo spremljal dogajanje.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

Booker je po tekmi trdil, da so bile njegove besede v resnici namenjene sodniku, vendar Dončić tej razlagi ni nasedel.  "Glede na izrečene besede, ne bi rekel," je povedal 24-letnik in dodal: "Vse je v redu. Morda bi lahko naslednjič govoril prej, ne pa ko so do konca samo še tri sekunde."

"Govoril sem sodniku," pa je zatrdil Booker in dodal: "On (Luka, op. a.) me je prvi ogovoril, jaz pa sem se odzval. Vedno pravite, da nočete, da smo vsi prijatelji. No, tu imate, imeli smo malo dima."

Na vprašanje, ali je izvor napetosti lanska končnica, je Booker odvrnil: "Ja. Oba sva tekmovalna. Nimam nobenih težav z Lukom, a ko tekmujemo, tekmujemo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.