Šport > Košarka
17644 ogledov

"Phoenix, tale fotografija vas bo preganjala za večno!"

Luka Dončić in Devin Booker Reševalni pas/Twitter
Fotografija Luke Dončića, ki nagajivo zre v Devina Bookerja, je eden izmed najbolj priljubljenih in viralnih prizorov serije med Dallasom in Phoenixom.

Tako na sončni strani Alp kot onkraj Atlantika še naprej močno odmeva napredovanje Dallas Mavericks v finale zahodne konference lige NBA. Moštvo Luke Dončića je v seriji na štiri dobljene tekme izločilo izrazitega favorita iz Arizone in se bo za vstopnico v veliki finale pomerilo z Golden State Warriors.

Po senzacionalni zmagi Mavsov, ki so na odločilni sedmi tekmi v gosteh ponižali najboljšo ekipo rednega dela, je po spletu zaokrožila fotografija navihanega Luke Dončića, ki je ob visoki prednosti Dallasa zrl v Devina Bookerja.

Navijači Dallasa so Dončićev hudomušen pogled razumeli kot odgovor na Bookerjevo provokacijo s pete tekme, na kateri je Slovenca posredno obtožil simuliranja.

"To fotografijo bomo gledali še dolgo. Phoenix Suns jo bodo gledali še dolgo," je v povzetku serije dejal priznani košarkarski poznavalec in analitik Stephen A. Smith.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Posnetek bo za vse večne čase razstavljen v muzeju prebutanih. Ljudje bodo potovali z vseh koncev sveta, da bi podoživeli trenutek, ko so Phoenix Suns na sedmi tekmi izgubili s 33 točkami razlike. 123:90! Pa sploh ni bilo tako tako blizu, kot kaže rezultat!"

Chris Paul in Devin Booker. | Avtor: Profimedia Profimedia
"Niti v najbolj divjih sanjah si nisem predstavljal, da bosta Chris Paul in Devin Booker odigrala takšno sedmo tekmo. Popolna katastrofa! Sramota zanju, sramota za Phoenix, sramota za Lila Wayna. Lil Wayne bo prebolel. Naučil se je, da ni pametno tvivati o Luki, to je gotovo."

"Kar se tiče Bookerja in Paula, sedma tekma bo ostala zapisana kot sramota. Večen madež. Letošnja sezona je bila morda Paulova zadnja priložnost za osvojitev naslova. Da izgubiš na takšen način... Še jaz sem depresiven."

"Booker ima pred seboj še celo kariero, vendar bo dejansko potreboval celo kariero, da bodo ljudje pozabili, kaj se je zgodilo v nedeljo. Kar privadite se. Ker tale fotografija vas bo preganjala za večno."

Dončić in Booker | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • Eddie 23:08 18.maj 2022.

    Ta slika ni nastala na 7. tekmi, ampak nekoliko prej.