Šport > Košarka
23092 ogledov

Padale težke besede: "Dončić izčrpava mojo košarkarsko psiho"

Luka Dončić Profimedia
Priznani košarkarski analitik ne odstopa od kritične obravnave Luke Dončića.

Luka Dončić je bil po zadnjem incidentu na tekmi z Dallasom in Phoenixom spet tarča kritik košarkarskega analitika Skipa Baylessa.

Ta je v oddaji Undisputed, v kateri s sovoditeljem Shannonom Sharpom analizirata košarkarsko dogajanje onkraj luže, izrazil podporo Devinu Bookerju, ki je uspel v napeti končnici tekme sprovocirati slovenskega košarkarja.

"Tukaj sem povsem na strani Devina Bookerja," je dejal Bayless. Sharpe se je temu iskreno nasmejal, saj česa drugega od Dončićevega zapriseženega kritika niti ni pričakoval.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Iz tekme v tekmo sem manj naklonjen Luki zaradi njegovega cviljenja, jokanja in pritoževanja. Pritožuje se nad čisto vsako odločiitvijo. Če zadene ali zgreši, on bi proste mete, daj mi enega, daj mi dva, daj mi tri proste met. Naveličan sem že, ker je Luka boljši od tega," je povedal Bayless.

"Luka izčrpava mojo košarkarsko psiho. Po mojem so si košarkarji Phoenix Suns mislili 'daj nam že mir, daj že enkrat mir'. Pravkar si se izognil kazni v prejšnji akciji. Okogie (Josh, op. a.) ga je imel, on pa ga je samo odrinil in si pripravil odprt met. Booker je želel sodnika opozoriti, da mu ne sme spregledati takšnih reči. Vem, da so igrali v Dallasu, ampak če tisto ni bila osebna v napadu?"

"Luka je skočil vanj, Booker se mu je uprl. Ne verjamem, da si kdo od njiju zares želi pretepa. Tega tudi na spodbujam, ampak če bi se stepla, kdo bi po tvojem zmagal? Po mojem bi zmagal Booker. Moj prijatelj je izbral Luko, ker je večji in že od 13. leta igra košarko z odraslimi moškimi. Morda ga podcenjujem, vendar nisem prepričan, če bi bil kos Bookerju," je povedal Bayless.

Dončić in Booker sta se v zaključku srečanja sporekla po tem, ko je slednji po Dončićevem zgrešenem metu zahteval osebno napako v napadu, ki naj bi jo Slovenec storil nad Joshem Okogiejem.

Napete strasti so se hitro umirile, je pa svoje dodal tudi Kyrie Irving, ki je Bookerju povedal, kar mu gre. Več o tem TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.