Šport
2987 ogledov

Tako ste športnika in športnico leta izbrali vi

športnik leta Saša Despot
Leto 2019 je bilo polno športnih uspehov, nekateri posamezniki so izstopali.

Danes bomo na slovesni podelitvi dobili najboljše športnice, športnike in ekipo leta v Sloveniji. Prireditev se bo odvila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, tam bodo razkriti najboljši v vseh kategorijah, kakor so jih razvrstili glasovi članov Društva športnih novinarjev Slovenije.

Pred nekaj dnevi smo vam ponudili možnost, da sami izrazite svojo voljo in podelite vaš glas enemu od športnih junakov ali junakinj iztekajočega se leta.

V moški in ženski konkurenci smo vam ponudili tri možnosti, pri obeh ste bralci pokazali precej jasno usmeritev.

Tadej Pogačar in Primož Roglič Kaj menite? Šport Kdo je boljši? Roglič ali Dončić? Glasujte!

V moški konkurenci je zmagovalec Primož Roglič dobil kar 78 odstotkov glasov. Zasavski kolesar je letos zmagal na trinajstih dirkah elitne serije, vključno s špansko Vuelto. Drugo mesto je osvojil Luka Dončić, košarkar Dallas Mavericks je dobil 18 odstotkov vaših glasov. Na tretje mesto se je zvrstil motokrosistični svetovni prvak Tim Gajser s tremi odstotki, en odstotek sodelujočih je glas namenil nekomu izven naštete trojice.

V ženski konkurenci je svetovna prvakinja v športnem plezanju Janja Garnbret dobila 81 odstotkov glasov, alpska smučarka Ilka Štuhec je bila druga s 13 odstotki, kajakašica Eva Terčelj je dobila dva odstotka, medtem ko štirje odstotki vprašanih ne bi nagradili nobene od naštetih.

V konkurenci ekip nismo izvedli ankete. Veliko presenečenje bi bilo, če prestižnega naslova ne bi odnesla odbojkarska reprezentanca, ki je prišla do srebrne medalje na evropskem prvenstvu.  

Rezultati Žurnalove ankete za športnika leta:

1. Primož Roglič (kolesarstvo) - 78 %
2. Luka Dončić (košarka) - 18 %
3. Tim Gajser (motokros) 3 %

Rezultati Žurnalove ankete za športnico leta:

1. Janja Garnbret (športno plezanje) - 81 %
2. Ilka Štuhec (alpsko smučanje) - 13 %
3. Eva Terčelj (slalom na divjih vodah) 2 %

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice