Šport
2488 ogledov

Kdo je boljši? Roglič ali Dončić? Glasujte!

Tadej Pogačar in Primož Roglič Profimedia
Tokrat se obračamo na vas.

Društvo športnih novinarjev Slovenije bo v tore razglasilo najboljše slovenske športnike za leto 2019. Glasove oddajo športni novinarji, ki so včlanjeni v DŠNS. V preteklih letih so bila mnenja o upravičenosti izbora deljena, izbor nagrajencev pa se je nekajkrat sprevrgel tudi v polemične razprave v javnosti. 

Pred letom sta si naziva najboljših prislužila košarkar Luka Dončić in športna plezalka Janja Garnbret. Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol stanajboljšo ekipo leta 2018.Tokrat se z anketo obračamo na bralce. Kdo od Slovencev in Slovenk si tokrat zasluži najprestižnejšo vsakoletno nagrado v slovenskem športu? 

V moški konkurenci je bilo nekaj izjemnih dosežkov. Tim Gajser je drugič postal svetovni prvak v motokrosu, Dončić je blestel v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, še korak dlje je storil v prvi četrtini svoje druge sezone v NBA, Primož Roglič je k skupnim zmagam v Združenih Arabskih emiratih, na dirki od Jadranskega do Tirenskega morja in Romandij ter tretjem mestu na Giru dodal še skupno zmagoslavje na Vuelti, kjer je s tremi etapnimi zmagami zablestel tudi Tadej Pogačar. Josip Iličić, Samir Handanović in Jan Oblak so blesteli v svojih nogometnih klubih, dobre predstave je kazal tudi Goran Dragić, še zlasti na tekmi proti Dončiću, ko je košarkarska evforija v zgodnji pomladi čez lužo odpeljala veliko število Slovencev. Timi Zajc je bil v svetovnem pokalu najboljši Slovenec, na stopničke se je povzpel tudi alpski smučar Žan Kranjec...

V ženski konkurenci je na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju blestela Garnbretova s tremi zlatimi kolajnami, suverena je bila tudi v svetovnem pokalu. Ilka Štuhec se je vrnila po poškodbi in nato v začetku leta ubranila naslov svetovne prvakinje v smuku. Kajakašica Eva Terčelj je postala svetovna prvakinja v slalomu na divjih vodah, Nika Barič je evropska klubska prvakinja, na final fouru je nastopila tudi Teja Oblak, obe pa sta bili ključni igralki slovenske reprezentance na Eurobasketu. Atletinja Klara Lukan je poleti postala evropska mladinska prvakinja v teku na 5000 metrov, pred dnevi pa še evropska podprvakinja v krosu...

Med ekipami je z drugim mestom na evropskem prvenstvu navdušila odbojkarska reprezentanca.

 

 

Komentarjev 3
  • janez12 11:08 16.december 2019.

    Težka odločitev. Če bi bilo možno, bi dal letošnjo lovoriko obema. Luka je bil trenutno (do poškodbe) po kvaliteti 2 igralec na svetu v Košarki, kjer imajo primat "afro-američani", pa ROY, Primož pa je bil 1. v Španiji pa 3. ...prikaži več v Italiji kar se "grand slamov" tiče.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 11:04 15.december 2019.

    V tem primeru je boljše sodišče od košarke

  • supreme 09:13 15.december 2019.

    Definitivno Primoz...in pa Janja..