Šport > Košarka
2107 ogledov

NBA superzvezdnik pretepel mladoletnika, grozil mu tudi s pištolo

Ja Morant Profimedia
NBA zvezdnik je poskrbel za pravi škandal, potem ko naj bi večkrat udaril 17-letnega mladeniča, na plan pa naj bi privlekel celo strelno orožje.

Ja Morant velja ob Luki Dončiću za najboljšega mladega košarkarja na svetu ter pravo zvezdo lige NBA, toda tokrat se je v središču pozornosti znašel zaradi drugega razloga, velikega škandala, katerega je zakuhal v juliju minulega leta, a je šele zdaj pricurljal na plan. Osem mesecev po incidentu so namreč pri Washington Post odkrili, da naj bi košarkarski zvezdnik skupaj s svojimi prijatelji pretepel 17-letnika.

To naj bi bil že drugi Morantov incident iz lanskega poletja, saj so mediji razkrili, da bi do velikega škandala skorajda prišlo že štiri dni prej, ko se je Morantova mati skregala z enim izmed prodajalcev športne opreme v trgovskem centru. Na pomoč je poklicala svojega sina, ki je v društvu četverice prijatelj prišel na "pogovor" z omenjenim prodajalcem.

Ja Morant | Avtor: Profimedia Profimedia

Hujši incident je preprečil varnostnik, ki je omenjeni peterici preprečil vstop, na pomoč pa je moral celo poklicati policijo. Prišlo je do verbalnega obračuna, eden izmed Morantovih prijateljev naj bi celo napadel varnostnika, ob prihodu policije pa bi skorajda prišlo do fizičnega obračuna s predstavniki zakona. Na koncu so se strasti le umirile, policija pa je zvezdniku in njegovi četverici prijateljev pogledala skozi prste.

A vsega štiri dni kasneje si je Morant končno "dal duška". Tokrat je bil žrtva nesrečni 17-letnik, katerega naj bi Morant večkrat udaril po sporu med igro košarke na igrišču pred zvezdnikovo vilo. Po policijskem poročilu naj bi ponovno bili vpleteni tudi Morantovi prijatelji. Mladenič naj bi zaradi siline udarcev obležal na tleh, medtem ko naj bi imel po glavi številne modrice ter buške.

Ja Morant | Avtor: Profimedia Profimedia

Morant je sicer v pogovoru s policijo vse skupaj zanikal ter se skliceval na samoobrambo, saj naj bi najstnika udaril potem, ko ga naj bi ga slednji zadel z žogo. Morantova verzija se tako razlikuje od tiste nesrečnega mladeniča, ki trdi, da je njaprej Ja njega z žogo zadel v prsi. Nato mu je vrgel žogo nazaj ter Moranta zadel v brado, ob čemer naj bi zvezdnik povsem izgubil živce. Najstnika naj bi udaril s pestjo v brado, nato pa naj bi sledil pravi "rafal" udarcev, saj naj bi mladenič utrpel 12 do 13 udarcev. A Morant še ni imel dovolj, za "vsak slučaj" je skočil v hišo in se iz nje vrnil s pištolo, celotno situacijo pa je uspel umiriti šele njegov oče.

Košarkar se je na obtožbe branil s trditvami, da naj bi mu mladenič grozil, da bo škodil njemu in njegovi družini, saj naj bi mu zabrusil, da bo požgal njegovo vilo. Najstnik je skupaj z materjo tudi želel tožiti slavnega košarkarja, a je pisarna okrožnega tožilca odbila vložiti obtožnico zaradi pomanjkanja dokazov. Vse skupaj se je nato pometlo pod preprogo, dokler se ni Washington Post ta teden dokopal do vseh teh podatkov.

Ja Morant | Avtor: Profimedia Profimedia

Morant sicer velja za enega najbolj spektakularnih košarkarjev na svetu, pri vsega 23 letih pa se že lahko pohvali z dvema nastopoma v prvi peterki na tekmi zvezd, uvrstitvijo v drugo najboljšo peterko lige ter nazivoma novinec leta ter igralec, ki je v sezoni najbolj napredoval. V letošnji sezoni sicer povprečno dosega 27,1 točke, 6 skokov ter 8,2 asistenc na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice