Šport > Košarka
13706 ogledov

Padel je eden izmed Dončićevih rekordov

Josh Giddey Profimedia
Dvajsetletni član moštva Oklahoma City Thunder je izboljšal rekordno znamko Luke Dončića.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je takoj po selitvi v ligo NBA pričel z nizanjem rekordov v kategoriji "najmlajši košarkar v zgodovini", enega teh dosežkov pa je moral sinoči prepustiti 20-letnemu avstralskemu organizatorju igre Joshu Giddeyju.

Brook Lopez NBA Šport Dragić v družbi zvezdnika presedel še eno tekmo

Košarkar Oklahome City Thunder je ob zmagi nad branilci naslova Golden State Warriors dosegel trojni dvojček s 17 točkami, 11 skoki in 17 podajami.

S tem je podrl Dončićev rekord iz leta 2019 za najmlajšega košarkarja, ki je dosegel trojni dvojček z najmanj 15 asistencami.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić sicer ostaja daleč najuspešnejši košarkar po številu trojnih dvojčkov pred dopolnjenim 21. letom starosti. Slovenski reprezentant, ki je konec februarja upihnil 24. svečko, je kar 21 od skupno 56. trojnih dvojčkov dosegel pred 21. rojstnim dnem.

Drugo mesto si ob upoštevanju teh kriterijev delita že omenjeni Giddey (7) in Magic Johnson (7). Slednjemu je to uspelo v samo 77 tekmah, medtem ko jih je Giddey doslej odigral 114.

Gidey bo 21. rojstni dan praznoval šele oktobra, tako da bo imel še kar nekaj priložnosti, da preseže Magica, medtem ko bo Dončić zanj, to si upamo trditi, ostal nedosegljiv.

Luka Dončić NBA Šport Naposled srečen konec za Dončića in Irvinga

Komentarjev 1
  • Ender3 13:04 08.marec 2023.

    Hebala jih statistika. Koga to zanima ?