Šport > Košarka
4876 ogledov

Kako je po vseh teh potezah Luke Dončića mogoče takšno razočaranje?

Luka Dončić Profimedia Luka Dončić.
Dallas Mavericks so povsem zaostali za pričakovanji. Toda Luka Dončić je poskrbel za nekaj potez, ki so preprosto neverjetne.

Košarkarji Dallasa so sezono končali na enajstem mestu zahodne konference, vpisali so 38 zmag in 44 porazov. Uvrstili se niso niti v razigravanje za končnico. Vanjo se je neposredno prebilo po šest ekip iz vsake konference, moštva od 7. do 10. mesta pa bodo imela še popravni izpit.

Luka Dončić in soigralci so bili tik pred koncem prestopnega obdobja v ligi NBA v sila izenačeni zahodni konferenci na četrtem mestu, bili so štiri zmage nad 50-odstotnim izkupičkom. 

Nato se je zgodila menjava, ki je februarja v Dallas pripeljala svojeglavega zvezdnika Kyrieja Irvinga, k Brooklyn Nets pa je bil med drugimi poslan najboljši branilec zasedbe Jasona Kidda - Dorian Finney-Smith.

Od tedaj je Dallas dobil devet od 27 tekem ter padel po lestvici. V zadnjem obdobju sezone je slabše predstave kot prej kazal tudi Dončić, ekipa pa je bila zelo slaba predvsem v skoku in v obrambnih nalogah.

Šef Luke Dončića osramotil franšizo, O TEJ REAKCIJI govori ves svet.

Dončić je s povprečno 32,4 točke na tekmo postal drugi najboljši strelec sezone 2022/23, od Ljubljančana je bil boljši le Kamerunec Joel Embiid

Slovenski reprezentant je spet navduševal z izjemnimi meti, podajami in prodori. Letos morda še bolj kot v preteklih letih. Nabralo se je precej zares izjemnih vrhuncev, ki so zdaj postali športna zgodovina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice