Šport > Košarka
5370 ogledov

Vodstvo Dallasa uničilo "slovenski večer", Kidd se branil pred jeznimi Slovenci

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks so se zavestno odločili, da se ne borijo za končnico, obenem pa so razočarali številne Slovence, ki so pripotovali v Dallasa na "slovenski večer".

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić s svojimi Dallas Mavericks ne bo igral v končnici severnoameriški lige NBA. Njegovo moštvo je namreč na domačem parketu ponoči precej namerno izgubilo proti Chicago Bulls s 112:115 ter si tako najverjetneje zagotovilo boljšo pozicijo na naboru.

24-letni Ljubljančan pa je po odločitvi vodstva franšize igral le v prvi četrtini večera "I Feel Slovenia". Dončić, ki je malce "prekršil pravilo organizacije" in odigral še 35 sekund druge četrtine, je na koncu dosegel 13 točk, pet skokov in tri podaje.

Navijači v dvorani pa po pisanju Nba.com sploh niso vedeli za odločitev Mavericks, zato ob odhodu z igrišča Slovencu, ki je tako odigral že zadnje minute v letošnji sezoni, niso namenili pričakovanih stoječih ovacij za vse dosežke v tej individualno najboljši Dončićevi sezoni.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas se je že pred večerom "I Feel Slovenia", ki je potekal v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, odločil, da srečo poišče na naslednjem naboru za ligo NBA. V njem bodo namreč obdržali svoj izbor v prvem krogu, če bo ta padel med prvih deset. Z uvrstitvijo v tako imenovani play-in bi bile te možnosti precej manjše. Mavericks bodo tako redni del končali na 11. mestu, na play-in turnirju pa bo na zahodu zaigralo še moštvo Oklahoma City Thunder.

Na tekmi zagotovo ne bi nastopil niti Luka, a so mu zaradi posebnega večera za slovenske navijače le dovolili igrati zadnjih 12 minut v sezoni, medtem ko so Kyrie Irving in še štirje redni člani rotacije že prej končali sezono.

A čeprav se je Luka za razliko od preostalih Dallasovih nosilcev le pojavil na igrišču ter odigral 12 minut dvoboja, je bila to slaba tolažba za številne Slovence, ki so prileteli v Dallas z namenom, da si na ta poseben "slovenski" večer v živo ogledajo čarovnije našega najboljšega igralca.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Glavnega trenerja Jasona Kidda je tako na tiskovni konferenci s strani slovenskega novinarja pričakalo neprijetno vprašanje, če se mu nič ne smilijo vsi ti slovenski navijači, ki so prileteli v Dallas zgolj zaradi Luke. Glavni trener Dallasa je odgovoril, da zastopi jezo slovenskih navijačev, a da morajo razumeti, da so se načrti Dallasa spremenili to jutro, ko je Oklahoma premagala Utah in tako Dallasu priprla vrata v končnico (moral bi dobiti obe preostali tekmi sezone proti Chicagu in San Antoniu, medtem ko bi morala Oklahoma izgubiti zadnjo tekmo sezone proti Memphisu).

"Mislim, da lani Luka na tem dogodku sploh ni igral. Tokrat je želel igrati in tudi je. Moramo pa razumeti, da je v igri nov načrt, danes zjutraj se je usmeritev naše franšize spremenila. To mora razumeti in tudi je. Igral je 13 minut več kot lani. Vem, da se bo želel odkupiti navijačem, ko bo igral za reprezentanco," je odgovoril trener Dallasa.

Slovenski as je sicer sezono končal s povprečjem 32,4 točke na tekmo in bo najverjetneje drugi strelec lige za Joelom Embiidom iz Philadelphie (33,1). V statistiko je Ljubljančan vpisal še 8,6 skoka, 8,0 podaje, 1,4 ukradene ter 3,6 izgubljene žoge na tekmo. Iz igre je metal 49,7-odstotno, s črte prostih metov pa 74,2-odstotno.

Mavericks zadnja tekma sezone čaka v nedeljo ob 21.30, ko bodo tekmeci San Antonio Spurs.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice