Šport > Košarka
51758 ogledov

Nov udarec za Dallas, superzvezdnik ne namerava podaljšati pogodbe!

Luka Dončić Kyrie Irving Profimedia
Kyrie Irving ne bo podaljšal pogodbe z Dallas Mavericks, temveč se bo podal na trg prostih igralcev.

Po poročanju NBA strokovnjaka Chrisa Haynesa naj bi se veliki zvezdnik ter ob Luki Dončiću najboljši igralec ekipe Dallas Mavericks Kyrie Irving odločil, da ne sprejme dvoletnega 83 milijonov dolarjev vrednega podaljšanja pogodbe s strani Dallasa, katero mu ekipa lahko predčasno ponudi. Irving bo rajši svojo srečo preizkusil na trgu prostih igralcev.

To pa še ne pomeni, da je Kyriejeva saga pri Dallasu končana, saj bodo tudi Mavericks ena izmed ekip, ki se bo lahko na trgu prostih igralcev potegovala za usluge kontroverznega organizatorja igre. Irving naj bi se namreč za svojo bodočo ekipo želel vezati dolgoročno, zato je tudi zavrnil edino možno pogodbo, katero so mu po pravilih lahko pred iztekom stare ponudili pri Dallasu.

Dallas se bo tako skupaj z drugimi ekipami, omenja se predvsem Los Angeles Lakers, boril za Irvingov podpis, a vseeno so Mavericks v rahli prednosti, saj mu lahko Lakers zaradi plač LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa ponudijo vsega štiriletno pogodbo vredno dobrih 152 milijonov dolarjev, medtem ko mu lahko Mavericks za širi leta izplačajo maksimalnih 210 milijonov dolarjev, ali mu celo ponudijo petletno maksimalno pogodbo vredno 273 milijonov dolarjev.

Dallas je tako glede višine pogodbe v prednosti pred vsemi snubci, a podobno je bilo tudi po koncu lanske sezone v primeru Jalena Brunsona, ko je na koncu slednji vseeno izbral New York Knicks, pa čeprav mu niso mogli ponuditi enake pogodbe kot Dallas.

Irving je sicer ob menjavi, ko so ga Dallas Mavericks pripeljali iz Brooklyn Nets, večkrat poudaril, da gre za menjavo, ki naj bi bila dolgoročna. "Menjava je bila opravljena z dolgoročnim ciljem. Gre za nekaj večjega. Ne moremo namreč postati šampionska ekipa kar čez noč." Toda Kyrie je podobne izjave uporabil že dostikrat v preteklosti, pa je na koncu svojo takratno ekipo vedno pustil na cedilu. Glede na to, kako se je razpletla letošnja sezona za Dallas, ni nobenega zagotovila, da bo problematični zvezdnik držal svojo besedo.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Zdaj ko je jasno, da Irving ne bo sprejel dvoletnega podaljšanja z Dallasom, bi Mavericks vseeno morali narediti vse v svoji moči, da Irvinga vseeno zadržijo in mu ponudijo željeno pogodbo, saj so vanj preprosto vložili preveč igralskega kapitala. Poleti namreč na trgu ne bo veliko zanimivih prostih igralcev (pogodbe sicer lahko potečejo tudi Draymondu Greenu, Khrisu Middletonu ter Jamesu Hardnu, a se vseeno pričakuje, da bodo sprožili še tisto dodatno leto pogodbe, ki jo imajo na voljo po trenutni pogodbi), Dallas pa ima z izjemo Luke izjemno podpovprečen igralski kader.

Najboljša rešitev bi tako verjetno bila, da se z Irvingom podpiše nova pogodba, nato pa se kontroverznega igralca, ki ni prinesel željenega preskoka na višji nivo, proda kakšni drugi ekipi v zameno za kakšne druge kvalitetne igralce. Če bo kdo sploh pripravljen ponuditi kvalitetno ponudbo za problematičnega igralca, ki kljub izjemni osebni statistiki že leta kvečjemu uničuje ekipe, katerim se pridruži. Pred Dallasom je resnično zanimivo poletje.

Luka Dončić Joel Embiid Ostal brez lovorike? Šport Luka pred zgodovinskim dosežkom, ali mu bo Dallas uničil sanje? Luka Dončić So obupali? Šport Šok iz Dallasa! Noro, kaj so Mavs pripravljeni narediti Luki Dončiću Luka Dončić To se mora zgoditi Šport To so še edini scenariji, ki Dallas peljejo v končnico
Komentarjev 2
  • Avatar pantani
    pantani 06:39 05.april 2023.

    Luka bejž iz Dallasa!!!

  • jakec1575 22:44 04.april 2023.

    Lastnik dallasa konstantno isce neke bliznjice in prodaja drafte, kot za salo. Namesto, da bi zgradil odlicno ekipo v 5letih iz mulcev, nima danes nic. Luka mora zamenjat ekipo. S tem lastnikom ne bo dosegel prstana

Sorodne novice