Šport > Košarka
6742 ogledov

All-star igralca povezujejo s prihodom v Dallas

Draymond Green Profimedia
Če bi se govorica uresničila, bi bila to izjemna novica za navijače moštva Dallas Mavericks.

Draymondu Greenu, aktualnemu prvaku lige NBA z Golden State Warriors, se počasi izteka pogodba s sedanjim klubom, pogovori o nadaljevanju sodelovanja pa so zaenkrat na mrtvi točki. NBA poznavalec Bill Simmons pa je zdaj vzbudil apetite navijačem Dallasa, saj je izjavil, da pričakuje selitev štirikratnega All-Star igralca prav k omenjeni zasedbi iz Teksasa. Še več, Mavericksom naj bi se kasneje želel pridružiti tudi LeBron James. Simmons je bil pred leti sicer med prvimi, ki je slednjega povezal z Los Angeles Lakers.

"Mislim, da bo Green končal v Dallasu s Kyriejem in Luko Dončićem. Tej zasedbi se bo želel pridružiti tudi LeBron. Čutim vonj Dallasa," je v svojem podkastu izjavil Simmons.

Green je že v preteklosti večkrat izjavil, da je Luka Dončić eden njegovih najljubših igralcev, po združitiv moči Slovenca s Kyriejem Irvingom pa je izjavil: "To mi ni všeč. Razlog, da mi ni všeč, pa je ta, da ju bo zelo težko zaustaviti. Zelo težko! Kyrie je eden najboljših strelcev na svetu. Prav tako gre za enega najboljših, če ne kar najboljšega organizatorja igre. Sposoben je zadevati iz težkih položajev, kot tudi z enega in istega mesta. In Luka, kot vsi dobro vemo, je košarkar, ki zna poiskati soigralca na parketu. S tega vidika mi tole ni niti malo všeč. Vsi pravijo 'Kyrie potrebuje žogo' in pa 'Luka potrebuje žogo'. To že drži, vendar mi tale menjava ne diši preveč. Ker ju bo zelo težko pokrivati." 

Prav Green bi lahko izjemnemu napadalnemu dvojcu sicer prinesel tako potrebno igro v obrambi. 

A prihodnost Dallasa, ki mu kaže, da se ne bo uvrstil v končnico, je v prvi meri odvisna od Irvinga. Pri Mavericks so ob 'tradu' z Brooklynom precej tvegali, saj še ni jasno, če bo Kyrie po koncu sezone želel podaljšati sodelovanje z Dallasom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice