Šport > Košarka
20279 ogledov

Luka Dončić s podajo leta: "Kako neki je to naredil?"

Luka Dončić Print Screen
Slovenski superzvezdnik je na sinočnji tekmi z Indiano Pacers spet navduševal z vrhunskimi potezami.

Luka Dončić je bil eden izmed junakov Dallasa ob zmagi nad Indiano Pacers (127:114), s katero so Mavsi prekinili črno serijo štirih zaporednih porazov in oživili upanje za preboj v "play-in", kjer bi se potegovali za eno od preostalih dveh mest v končnici zahodne konference.

Dallas (37-39) po zmagi nad Pacersi ostaja na 11. mestu Zahoda, kjer ima enako število zmag in poraz več od desetouvrščene Oklahome City Thunder (37-38).

Slednja je rezultatsko povsem poravanana z Los Angeles Lakers (37-38), sicer pa v boju za uvrstitev med najboljšo šesterico, ki prinaša neposredno uvrstitev v končnico, vlada precejšnja gneča, tako da bi se lahko proti koncu rednega dela še marsikaj spremenilo.

Na šestem mestu so trenutno Minnesota Timberwolves (39-37), ki imajo dve zmagi več oziroma dva poraza manj od Dallasa.

Prvotno bi moral Dončić tekmo z Indiano presedeti na klopi, potem ko si je na obračunu s Charlotte Hornets prislužil že 16. tehnično napako v sezoni, a je liga kasneje odločitev razveljavila, tako da se je slovenski košarkar lahko zoperstavil moštvu pod taktirko nekdanjega trenerja Dallasa Ricka Carlisla

Dončić je v 28 minutah zabeležil 25 točk (7/17 met iz igre, 4/10 za tri točke, 5/5 prosti meti), sedem skokov in šest podaj, za povrhu pa je poskrbel tudi za eno najlepših podaj na srečanju, če ne kar v celi sezoni.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Slovenec se je tri minute pred koncem tretje četrtine znašel ob stičišču bočne in čelne črte, kjer sta ga z agresivnim podvajanjem poskušala v napako prisiliti dva košarkarja Indiane. Toda Luka se ni dal in iz nemogočega položaja žogo zalučal počez na drugo stran igrišča, kjer je našel povsem samega Jadena Hardyja, ki je neovirano zadel izza črte.

"Kako neki je našel Hardyja?" se je nad potezo slovenskega asa navdušil komentator prenosa. "Našel ga je in, kar je še pomembneje, Hardy je nato tudi zadel," je dodal. "To je neverjetno," je pristavil sogovornik in dodal: "Pogledal je gor in ugotovil, da je Hardy njegova edina možnost."

"Verjetno ena mojih najboljših podaj. Vesel sem, da je dosegla cilj."

Luka Dončić

Komentarjev 1
  • Pierre 16:46 29.marec 2023.

    Kako neki? Se vidi na posnetku, a ne?

Sorodne novice