Šport > Košarka
2307 ogledov

Zaradi te poteze se je Luka znašel v težavah

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Na zahodu lige NBA vlada prava gneča v boju za končnico, Dallas pa tone vse globlje. Zdaj se bo moral znajti celo brez Luke Dončića, katerega čaka tekma kazni.

V zahodni konferenci severnoameriške košarkarske lige NBA vlada vse večja gneča v boju za končnico. Najslabše kaže prav Dallas Mavericks, ki so v nedeljo izgubili proti Charlotte Hornets s 104:110.

Za nameček pa je slovenski zvezdnik Luka Dončić prejel 16. tehnično napako v sezoni, zaradi česar bo moral najbrž izpustiti naslednjo tekmo proti Indiani Pacers svojega nekdanjega trenerja Ricka Carlisla.

Luka Dončić Kriza vse globlja Šport Dončić z noro tekmo, je to že konec sezone za Mavse?

Dončić, ki je na tekmi dosegel 40 točk, 12 skokov in osem podaj, je svojo šestnajsto tehnično napako v sezoni dobil zaradi ugovarjanja ob sodniških odločitvah. V prvem polčasu se je sicer uspel brzdati, v drugem pa so mu popustili živci in ves trud iz prvega polčasa je bil zaman. 

Šestnajsta tehnična napaka v sezoni po pravilih lige NBA pomeni prepoved igranja na naslednji tekmi, a pri Dallasu vseeno upajo, da bi morda vodstvo lige preklicalo zadnjo tehnično napako, kot je to storilo že decembra ter v prejšnjih sezonah.

Toda za to obstaja zelo malo možnosti. Glavni sodnik tekme je namreč v poročilo tekme zapisal, da je bila tehnična napaka nedvomno pravilno dosojena. "Dončić je prejel tehnično napako zaradi uporabe psovk v komunikaciji s sodnikom ob protestiranju zaradi nedosojenega prekrška. Tudi po ogledu posnetka po koncu tekme je bilo ugotovljeno, da je bila odločitev pravilna."

Kot kaže bo tako Luka prvič v karieri prisiljen izpustiti tekmo zaradi zbranih tehničnih napak. Po robu je sicer hodil tudi v minulih dveh sezonah, ko jih je vsakič zbral 15, oziroma v lanski celo 16, a mu je vodstvo lige naknadno eno izbrisalo.

Dallas zdaj po dveh zaporednih porazih proti eni najslabših ekip lige naslednja tekma čaka v noči na torek, ko bodo gostovali pri Indiana Pacers. Kot kaže se bodo ekipi svojega prejšnjega trenerja morali zoperstaviti brez svojega prvega zvezdnika.

Luka Dončić Odzval se je Irving Šport Skrb vzbujajoča opažanja: "Luka Dončić ni pravi"

Teksašani imajo po sedmem porazu na zadnjih devetih tekmah razmerje zmag in porazov 36-39 in so na 11. mestu zahodne konference. Za "Play-in" turnirjem ekip od sedmega do desetega mesta zaostajajo za eno zmago. Prvih šest ekip se neposredno uvrsti v končnico.

Od četrtega do desetega mesta so uvrščene ekipe Phoenix Suns (39-35), Los Angeles Clippers (39-36), Golden State Warriors (39-37), Minnesota Timberwolves (38-37), New Orleans Pelicans (37-37), Los Angeles Lakers (37-38) in Oklahoma City Thunder (37-38).

Dallas ima z vsemi razen Lakers slabše medsebojno razmerje, kar pomeni, da bi moral na zadnjih sedmih tekmah zbrati še kakšno zmago več od omenjenih ekip, saj bi na koncu ob enakem številu zmag vseeno zaostal za tekmeci.

Luka Dončić Osebna kriza Šport Je to razlog za Dončićeve težave? Ta razlaga ne pušča dvoma! Luka Dončić O Dončićevih izjavah Šport Bivši Dončićev trener nezadovoljen z njim: Naj utihne in raje ... Luka Dončić Boleče za poslušati Šport Luka šokiral ter razkril hude težave v zasebnem življenju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice