Šport > Košarka
6307 ogledov

Takšno je najnovejše stanje Luke Dončića, le kaj to pomeni?

Luka Dončić Profimedia
Dallas Mavericks so sporočili najnovejši status poškodbe Luke Dončića.

NBA moštva so po pravilih lige dolžna pred vsako tekmo razkriti status svojih poškodovanih igralcev. Obstajajo štiri različne kategorije, ki se razlikujejo glede na to, koliko možnosti je, da bo igralec zaigral.

Če je igralec "odsoten", pomeni, da zagotovo ne bo zaigral. Če je njegov status "dvomljiv", je zelo verjetno, da igralec na tekmi ne bo zaigral. Pogosto pri košarkarjih vidimo oznako "vprašljiv", ko so možnosti za igralčev nastop nekje 50:50. Če pa je igralčev status "verjeten", obstaja precejšnja verjetnost, da bo košarkar zaigral.

Navijači ekipe Dallas Mavericks tako že skoraj dva tedna iz dneva v dan spremljajo poročila o poškodovanih igralcih, saj z nestrpnostjo pričakujejo vrnitev svojega prvega zvezdnika Luke Dončića, ki je odsoten že vse od 9. aprila in tekme proti New Orleans Pelicans.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Mladi Slovenec si je na omenjeni tekmi še dodatno poslabšal poškodbo že tako načete stegenske mišice in je izpustil že pet zaporednih tekem svoje ekipe. A če je bil Lukov status za prve štiri tekme "odsoten", je tik pred zadnjo tekmo z Memphis Grizzlies posijal žarek upanja, saj so v ekipi njegov status spremenili v "vprašljiv". Mnogi so tako upali, da bomo že proti grizlijem videli mladega zvezdnika ponovno na delu.

Toda Luka na koncu ni zaigral, vprašanje pa je, ali bo pripravljen do naslednje tekme, ko Mavericks v noči na četrtek gostijo aktualne prvake Golden State Warriors. Lukov status namreč še naprej ostaja "vprašljiv", prav tako pa tudi njegov nastop proti ekipi, ki ga je lani zaustavila v konferenčnem finalu.

"Tako na igrišču, kot izven, počne vse za čim hitrejšo vrnitev. Napreduje v pravi smeri, tako da upam, da ga bomo kmalu spet videli na igrišču. Ponavljam, gremo iz dneva v dan, toda mislim, da so bili zadnji dnevi zelo dobri," je o napredku svojega najboljšega igralca spregovoril trener Jason Kidd.

Tu pa se težave Dallasa še ne končajo. Poleg Luke sta "vprašljiva" tudi nastopa drugega velikega zvezdnika ekipe Kyrieja Irvinga ter Markieffa Morrisa. Ekipo iz Teksasa so tako poškodbe ohromile v ravno najmanj primernem trenutku, ko se Mavs borijo za svoje mesto v končnici.

Potem ko so Mavericks dobili vsega pet izmed zadnjih petnajstih tekem, se Dallas trenutno nahaja na osmem mestu v zahodni konferenci, a ima deset tekem pred koncem rednega dela sezone vsega eno zmago prednosti pred Los Angeles Lakers in New Orleans Pelicans, ki se že nahajajo na mestih, ki ne prinašajo niti mesta v dodatnem turnirju za končnico.

Mavericks bi tako na zadnjih desetih tekmah nujno potrebovali pomoč svojega prvega zvezdnika, čigar vrnitev pa še naprej ostaja "vprašljiva".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice