Šport > Košarka
7489 ogledov

Dončić prekipeval od ponosa, oglasil se je celo Porzingis

Profimedia
Luka Dončić je zaradi poškodbe stegenske mišice odsedel še eno tekmo moštva Dallas Mavericks.

Košarkarji Dallas Mavericks so ob odsotnosti poškodovanega slovenskega zvezdnika premagali Los Angeles Lakers (111:110). Odločilno trojko je ob zvoku sirene prispeval Maxi Kleber, ki je pred tem pripomogel tudi k znižanju zaostanka Dallasa z mirno roko na črti za proste mete.

Najboljši košarkar Dallasa na parketu je bil povratnik po poškodbi stopala Kyrie Irving z 38 točkami (61-odstoten met iz igre, 5/9 za tri, 5/5 prosti meti), šestimi skoki in šestimi podajami.

Luka Dončić Kyrie Irving Spet zadel nemogoče Šport Dončić poškodovan, a še kar ne neha navduševati

Irving je kar 13 od skupno 38 točk dosegel v zadnji četrtini. Ameriški branilec je bil pred tekmo vprašljiv za nastop, tako da je bila njegova udeležba manjše presenečenje. Tudi zato, ker je pred dnevi novinarjem zaupal, da situacija ni dobra in da bo verjetno odsoten dlje, kot je bilo sprva predvideno.

Na srečo Dallasa se je zdravstveno stanje izboljšalo, njegov učinek pa se je izkazal za nepogrešljivega v boju z neposrednimi tekmeci za uvrstitev v končnico.

Košarkarji Los Angelesa so ob vodstvu s 110:108 v zadnjih sekundah srečanja podvajali na Irvingu, ta pa je našel odkritega Kleberja, ki je navdušil z zmagovitim košem izza črte.

Takoj po tekmi se je nad potezo soigralca navduševal Luka Dončić, ravnodušen pa ni ostal niti nekdanji "teliček" Kristaps Porzingis"Maxiii za zmago. Kakšen met," je zapisal nekdanji član Dallasa.

"Podvajali so na Kyrieju, zato sem stopil nekoliko na stran in se ozrl proti uri. Do konca je bilo samo še 2,5 sekunde. Kyrie ni prišel do meta, ko je podal, sem vedel, da moram hitro metati in to sem tudi storil," je povedal nemški košarkar, ki je ob zaostanku s 105:109 zadel tudi tri proste mete za znižanje na točko razlike.

Dončić je na gostovanju v Los Angelesu izpustil še četrto zaporedno tekmo, zmago soigralcev pa je spremljal z roba igrišča. Slovenski as se je le nekaj sekund po zvoku sirene oglasil na družbenih omrežjih, kjer je delil prizor soigralčevega zmagoslavnega trenutka in Kleberju čestital za pomemben koš v ključnem trenutek obračuna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.