Šport > Košarka
8826 ogledov

Dončič izbran v ekipo, ki bi zrušila reprezentanco ZDA

Luka Dončić Profimedia
Novo priznanje za Luko Dončića, ki ga cenijo tako v ZDA kot v Evropi. Tokrat se je znašel v evropski peterki, s katero bi legendarni Španec Pau Gasol zrušil najmočnejšo reprezentanco ZDA.

Na vprašanje, kakšna bi bila videti evropska peterka, s katero bi Pau Gasol zrušil najmočnejšo možno zasedbo reprezentance ZDA, je nekdanji izvrstni center odgovoril: "Luka Dončić (Dallas), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Nikola Jokić (Denver Nuggets). Ti trije fantje bi imeli nedvomno zagotovljen nastop v prvi peterki," je za portal BasketNews začel pojasnjevati Gasol, na katerega so se lovorike kar lepile. Tako v klubski kot reprezentančni košarki. S špansko reprezentanco je namreč osvojil dve srebrni in eno bronasto na olimpijskih igrah, leta 2006 naslov svetovnega prvaka, kar trikrat pa je bil s 'Furio' na vrhu Evrope. Pohvali se lahko tudi z dvema šampionskima prstanoma iz lige NBA. 

Kdo še?

Gasol, ki je tudi ambasador svetovnega prvenstva 2023, na katerem bo zaigrala tudi Slovenija z Luko Dončićem, je dodal, da bi si v tej peterki želel videti še kakšnega španskega košarkarja. Toda koga še je umestil med peterico? "Preostala dva fanta morata dopolnjevati te tri izjemne košarkarje. Res bi rad vključil španskega košarkarja v to mešanico," je dejal svetovni prvak iz leta 2006. "Potrebujete nekakšne vezne člene, ki ne potrebujejo žoge toliko v svojih rokah, kot jo imajo običajno ti trije fantje," je pametno razmišljal Gasol, ki ima za seboj izjemno košarkarsko kariero. "Na pamet mi pride Rudy Fernandez," je dodal Gasol, ki je vrsto let branil barve slovitih LA Lakers, s katerimi je dvakrat pokoril konkurenco v ligi NBA.

"Peti član ... Trenutno se odločam med dvema košarkarjema. Mogoče Bojan Bogdanović, ki igra trenutno res dobro. Zelo dobro zadeva in vedno potrebuješ izjemnega strelca, glede na to, kako se danes igra košarka," je Gasol začel svoje razmišljanje, nadaljeval pa: "Kolebam med njim in Markkanenom, ki je prav tako izjemen košarkar. Gre za težko odločitev, toda prednost bi dal Markkanenu. Gre vendarle za All-Star igralca. Način na katerega igra, njegova mladost ... Glas gre njemu." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.