Šport > Košarka
7673 ogledov

Naposled dobra novica za Dončića in Dallas

Luka Dončić Profimedia
Pri Dallasu so Dončićev status 'out', ki ga je spremljal na zadnjih tekmah, spremenili v vprašljiv. Morda zaigra že ponoči.

Načeti Dallas Mavericks so se s 'čudežno' zmago pri Los Angeles Lakers, ko je Maxi Kleber desetinko pred iztekom časa vrgel odločilno trojko za uspeh zasedbe iz Teksasa, in nekaterimi rezultati (poraza Minnesote in Golden Stata), ki so šli v prid franšize iz Dallasa, z osmega mesta povzpel na šesto pozicijo zahodne konference. To še prinaša neposredno uvrstitev v končnico.

Če bi bilo trenutno že konec rednega dela, bi se Mavericks v play-offu sicer pomerili z Memphisom, prav Grizzlies pa bodo v noči na torek naslednji tekmeci Dallasa. Ta je brez Luke Dončića in Kyrieja Irvinga v zadnjih desetih dneh dvakrat klonil proti moštvu iz zvezne države Tennessee, povsem na začetku sezone pa je s Slovencem v kadru (32 točk, 7 skokov, 10 asistencc) visoko zmagal s kar 137:96.

Irving se je po poškodbi uspešno vrnil že proti Lakers, pred dvobojem z Memphisom pa nekaj optimizma navijačem Dallasa vpliva tudi spremenjeni status Luke Dončića. Ta je izpustil štiri tekme, za obračun z Grizliji pa je njegov nastop zdaj 'vprašljiv'. Gre za status, ki slovenskemu zvezdniku ponuja okoli 50 odstotkov možnosti za nastop. Težave ima še naprej tudi Irving.

"Težko je sedeti na klopi in le gledati, še zlasti zdaj, ko potrebujemo prav vsako zmago. Zelo frustrirajoče je biti na klopi," je sicer o zadnjem obdobju, ko ni mogel pomagati soigralcem, dejal Dončić.

Mavericks bodo do konca rednega dela sezone odigrali še 11 dvobojev, po obračunu z Memphisom jih najprej čakata domači tekmi proti Golden State (sedmi na Zahodu) in Charlotte Hornets (14. na Vzhodu), nato sledijo gostovanja pri že omenjenih Sršenih, Indiani Pacers (11. na Vzhodu), Philadelphiji 76-ers (2. na Vzhodu), Miami Heatu (7. na Vzhodu) in Atlanti Hawks (8. na Vzhodu).

Za konec sezone bo Dallas gostil še Sacramento Kings (2. na Zahodu), Chicago Bulls (10. na Vzhodu) in San Antonio Spurs (14. na Zahodu).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice