Šport > Košarka
7919 ogledov

Tik pred teksaškim derbijem novi boleči udarci za Dallas

Luka Dončić Profimedia
Luka ne bo zaigral niti proti San Antoniu, vprašljiv nastop tudi preostalih treh zvezdnikov.

NBA ekipo Dallas Mavericks v noči na četrtek čaka nov obračun, ko se bodo v velikem teksaškem derbiju pomerili proti svojim rivalom San Antonio Spurs. Mavs se z gostovanja v San Antonio morajo nujno vrniti z novo zmago, da prekinejo črno serijo kar devetih porazov na zadnjih dvanajstih tekmah.

Dallas, ki je bil kar nekaj časa ena izmed najboljših ekip zahoda, je namreč v velikih težavah, saj je po zadnjih neuspehih zdrsnil že na deveto mesto zahoda, ki še prinaša mesto v dodatnem turnirju za končnico, a imajo Mavericks vsega eno zmago prednosti pred Utah Jazz in New Orleans Pelicans, ki se na 11. in 12. mestu nahajajo na mestih, ki ne zagotavljajo niti "play-in" turnirja za končnico.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V boju za končnico je tako zmaga v San Antoniu (gre za tretjo najslabšo ekipo lige, z razmerjem zmag in porazov 18:50) praktično nujna, toda Mavericks se bodo morali varovancem legendarnega Gregga Popovicha zoperstaviti brez svojega najboljšega košarkarja.

Iz kluba je namreč že prišla novica, da bo Luka Dončić po poškodbi stegenske mišice zagotovo izpustil še tretjo zaporedno tekmo, potem ko je manjkal že na obeh tekmah proti Memphis Grizzlies, kateri je povsem razglašeni Dallas tudi izgubil. Prav tako se še vedno ne ve, kdaj bi se približno Luka lahko vrnil na igrišča.

Da pa bo zadeva še težja, je zaenkrat vprašljiv nastop tudi preostalih treh Dallasovih najboljših košarkarjev. Še tretjo tekmo zapored bi namreč lahko izpustil Kyrie Irving, katerega še vedno muči poškodba stopala, s podobnimi težavami pa se ukvarja tudi Christian Wood, ki je prav tako izpustil zadnjo tekmo proti Memphisu. Manjkal pa bi lahko tudi Tim Hardaway jr., katerega muči mečna mišica.

V primeru da nobeden izmed omenjenih košarkarjev ne bo nared, se poraja vprašanje, kdo sploh še ostane na voljo Jasonu Kiddu za obračun s San Antoniem. Omenjeni košarkarji so namreč daleč najboljši strelci Dallasa (Luka 33, Kyrie 27,5, Wood 17,1 in Hardaway 14,2 točk povprečno na tekmo), medtem ko izmed preostalih košarkarjev nobeden na tekmo povprečno ne dosega dvomestnih številk.

Zdi se, da Dallas tone vse globje ...

Luka Dončić Kdaj se vrača? Šport Luka stopil pred mikrofone ter razkril težo poškodbe in potek rehabilitacije Dallas Mavericks NBA Šport Nova katastrofa Dallasa, neverjetno, kaj je tokrat izjavil Kidd! sveča pogreb grob Iz zlate dobe NBA Šport Pri komaj 55 letih preminil nekdanji NBA as LeBron James Šokiral svet Šport Znani športnik nad NBA zvezdnika: "Je na dopingu, imava istega dilerja!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice