Šport > Košarka
9333 ogledov

Eden najbolj 'umazanih' igralcev lige zbodel Dončića

Dillon Brooks Profimedia
Košarkar Memphisa si želi zaigrati proti slovenskemu zvezdniku.

Košarkarji Dallasa, ki se bojujejo za uvrstitev med šest najboljših na Zahodu in s tem za avtomatično uvrstitev v končnico, so na zadnji tekmi zaigrali proti Memphisu in brez Luke Dončića in Kyrieja Irvinga izgubili. Izostanek dveh največjih zvezdnikov ekipe iz Teksasa je zmotil predvsem Dillona Brooksa, gre za košarkarja, ki po mnenju mnogih sodi med 'najbolj umazane' igralce v ligi.

"Očitno je, da sodita med igralce, ki se niso pripravljeni hitro vrniti in igrati to fizično igro," je za Dončića in Irvinga dejal Brooks, ki se je v tej sezoni že sprl s številnimi zvezdniki, na piki je že imel Donovana Mitchella, Jamesa Hardna, predvsem pa so znana njegova obračunavanja z Draymondom Greenom. Do zadnjega je prišlo pred nekaj dnevi.

Brooks je tokrat izjavil, da se v tej sezoni še želi pomeriti z Dončićem. Na prvem obračunu med obema kluboma, ki je bil na sporedu oktobra, košarkar Grizlijev namreč ni zaigral, njegovi soigralci pa so visoko izgubili s 96:137. Meni, da bi bilo z njim v obrambi precej drugače.

"Upam, da bo Luka pripravljen za naslednji dvoboj in da ga bom pokrival v obrambi. Na prvi tekmi nisem imel te priložnosti, imel je odlično tekmo. Želim se pomeriti z njim in videti, kje sem," je novinarju ESPN-a Timu MacMahonu dejal Brooks.

Memphis se bo z Dallasom v naslednjih desetih dneh sicer pomeril še dvakrat, prvič že nocoj ponoči v Teksasu. A želja se Brooksu vsaj tokrat še ne bo uresničila, Luka bo namreč izpustil tudi ta dvoboj. Morda bo zaigral Irving.

Grizzlies, za katere trenutno ne igra prvi zvezdnik Ja Morant, manjka pa tudi Steven Adams, na Zahodu trenutno zasedajo tretje mesto, imajo enak izkupiček kot drugi Sacramento (40-26). Dallas je v zadnjem času padel na osmo pozicijo (34-34).

Dillon Brooks | Avtor: Profimedia Profimedia

Dillon Brooks | Avtor: Profimedia Profimedia

Dillon Brooks | Avtor: Profimedia Profimedia

Dillon Brooks | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.