Šport > Košarka
819 ogledov

Znani športnik nad NBA zvezdnika: "Je na dopingu, imava istega dilerja!"

LeBron James Profimedia
Nekdanji UFC borec je obtožil LeBrona Jamesa, da uporablja doping.

Potem ko je tekom svoje veličastne kariere osvojil štiri šampionske prstane, štiri MVP nagrade, štiri nagrade za MVP-ja finala ter bil kar 19-krat izbran za tekmo zvezd in 13-krat v prvo peterko lige, neverjetni LeBron James v svoji 20. sezoni v ligi NBA povprečno še vedno dosega 29,5 točk, 8,4 skokov in 6,9 asistenc na tekmo. Mnogi so ga razglasili celo za "superčloveka", medtem ko se je zdaj pojavila oseba, ki trdi, da pozna razloge za Jamesove neverjetne predstave.

Nekdanji MMA borec ter zvezdnik UFC-a in Bellatora Chael Sonnen je namreč tekom svojega gostovanja v podcastu Flagrant obtožil enega najboljših košarkarjev vseh časov, da uporablja nedovoljena poživila, natančneje zloglasni eritropoetin (EPO), ki je tako zaznamoval temno zgodovino poklicnega kolesarstva. EPO namreč pomaga pri proizvodnji rdečih krvničk (eritrocitov), ki oskrbujejo telo s kisikom. 

Chael Sonnen | Avtor: Youtube Youtube

"Drugi košarkarji bodo molčali glede LeBronovega početja ter trdili, da to ni pomembno. Toda če bi vedeli, kako te substance vplivajo na telo, bi vedeli, da je pomembno," je razkril Sonnen ter dodal:

"Imava istega dilerja. Vem točno, kaj počne. EPO poveča proizvodnjo rdečih krvničk, kar poveča izdržljivost. EPO je kralj dopinga, kralj vsega. Zato ga uporabljajo tudi kolesarji," je zaključil Američan, ki je imel tekom svoje kariere kar nekaj težav z dopinškimi testi.

Liga NBA je sicer z antidopinško pogodbo z združenjem košarkarjev leta 1983 sprejela dogovor, da bodo košarkarji štirikrat letno testirani. Prvič na pripravah, dvakrat med sezono in enkrat po zadnji tekmi sezone. Toda večina športnega sveta je prepričana, da liga morebitne incidente pometa pod preprogo.

Izjave Sonnena o LeBronu si lahko ogledate v spodnjem posnetku od 1:40:15 dalje.

 

Najbolj priljubljeni športi na naših spletnih straneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice