Šport
22 ogledov

Filipović: "Sonnen ima IQ 8-mesečnega otroka"

Mirko "Cro Cop" Filipović UFC Sherdog.com
Kontroverzni MMA borec Chael Sonnen je pred kratkim zatrdil, da so bili razpleti borb v pokojni organizaciji Pride dogovorjeni vnaprej in sprožil val ogorčenja pri nekaterih borcih.

Najprej se je oglasil Quinton Rampage Jackson, zdaj pa še legenda hrvaškega športa Mirko Filipović. Cro Cop je dejal, da ima Sonnen inteligenčni kvocient osemmesečnega otroka in da se je na UFC borca težko razjeziti, saj ne ve, kaj govori. V pogovoru za hrvaško spletno stran Gol.hr se ni želel spustiti na Sonnenovo raven, kljub temu pa je povedal nekaj sočnih: "Ne želim užaliti vaših bralcev. Nisem avtor nobene antropološke teorije, ampak, ko vidiš njegov obraz, veš, da je človek počasne pameti – neumen, z inteligenčnim kvocientom, enakim številki otroškega čevlja. To vidiš na njegovem obrazu." Filipović se pri tem ni ustavil, temveč je nadaljeval: "Ne bi se spuščal v njegovo podcenjevanje ljudi, kot so Minotauro, Fedor, Wanderlei Silva ali jaz – naših dosežkov ta človek nikoli ne bo dosegel. Ali je nor? Očitno je. Ampak nisem jezen nanj. To je tako, kot da bi se razjezil na svojega osemmesečnega sinka Filipa, ko je nekega dne vzel mojo rokavico in jo vrgel na tla. Ne morem se, gre za otroka, ki ne razume stvari."

Komentarjev 1
  • JackD 12:40 14.oktober 2011.

    Saj ti pretepači so vsi malo počasnejše pameti. Malo je k temu pripomogla mati narava, malo pa številni udarci v glavo. Ampak če lahko živijo od tega, toliko bolje zanje