Šport > Košarka
26 ogledov

''LeBron je bednik. Niso svetovni prvaki''

Chael Sonnen EPA
Chael Sonnen, mojster mešanih borilnih veščin, je napadel zvezdnika Miami Heat LeBrona Jamesa in ga označil za bednika. Ameriški borec je prepričan, da se LeBron neupravičeno kiti z naslovom svetovnega prvaka.

Ameriški borec UFC Chael Sonnen je znan po svojem dolgem jeziku, tokrat pa si je privoščil enega izmed najboljših košarkarjev na svetu LeBrona Jamesa.

Čeprav je prvi zvezdnik Miami Heat osvojili štiri naslove najkoristnejšega igralca lige NBA in šampionski prstan, Sonnen opozarja, da mu to ni uspelo na mednarodnem prizorišču.

''LeBron je bednik. Na živce mi gre, ko slišim, da so ti fantje svetovni prvaki. Osvojil je eno svetovno prvenstvo, in to so bile olimpijske igre. Neumno je, da se nekomu, ki je osvojil naslov lige NBA, reče svetovni prvak, če igra v Ameriki. Če ne gre za globalen dogodek, kjer lahko vsi sodelujejo, potem nisi osvojil svetovnega, ampak državni naslov,'' se je jezil Sonnen.

Velika trojica zablestela v četrti tekmi

Miami Heat so z zmago proti San Antonio Spurs v drugi tekmi finala lige NBA izid v seriji poravnali na 1:1. Največ zaslug za zmago vročice gre pripisati zvezdniškemu trojčku LeBron James, Dwayne Wade in Chris Bosh, ki so skupaj dosegli 85 točk.

''Smrt velike trojice je bila precenjena,'' je po zmagi Miamija povedal lastnik ekipe Micky Arison. ''Odgovornost je bila na nas. Ugotoviti smo morali, kako igrati na najvišjem nivoju in zmagati tekmo. Ko smo vsi trije razpoloženi, nas je težko premagati,'' je dodal LeBron James, ki je dosegel 33 točk in 11 skokov, medtem ko na prvih treh tekmah ni presegel meje 20 točk.

''Ko Bosh, Wade in James zadevajo, tako kot so nocoj, bo imela ekipa velike težave,'' je povedal trener San Antonio Spurs Gregg Popovich. ''V tem primeru moraš odigrati popolno tekmo,'' dodaja košarkarski strateg.

''Jaz, LeBron in Chris smo ekipo popeljali do zmage. Pogovarjali smo se o tem, da moramo v tej tekmi pustiti pečat,'' je dodal Wade, ki je zbral 32 točk, šest skokov in šest ukradenih žog.

Razpoloženi Dwayne Wade:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.