Šport
17 ogledov

Sonnen: "Silva je strahopetec"

Anderson Silva UFC EPA
Frankie Edgar in Jose Aldo sta na odličnem UFC 136 zadržala svoja naslova, toda prva zgodba večera je bil vsekakor "nevzgojeni" Chael Sonnen, ki jo po zmagi proti Brianu Stannu izzval vladarja srednje kategorije Andersona Silvo.

Chaelu Sonnenu je na UFC 136 še spet uspelo opozoriti nase ves svet mešanih borilnih veščin (MMA). A tokrat ne z besedami, temveč z dejanji. Oziroma, sprva z dejanji, nato pa še z besedami. Američan je v glavnem delu sobotnega dogajanja v Houstonu z davljenjem v drugi rundi premagal Briana Stanna in se izstrelil na prvo mesto med izzivalci vladarja srednje kategorije Andersona Silve. Brazilec je Sonnena sicer že premagal, a dejstvo je, da si Američan zasluži novo priložnost. "Če izgubim proti Andersonu Silvi, bom odšel iz UFC-ja. Če pa ga premagam, naj odide on," je po borbi kar vrelo iz Sonnena.

"Silva je strahopetec in mislim, da ne bo sprejel borbe. Občasno moraš igrati po pravilih strahopetcev. Poskušam ga zvabiti v ring, zato se moram vesti kot on," je Sonnen dejal po borbi in dodal: "Trudim se biti najboljši. Vsi fantje so izjemni. Tudi Stann ni nič drugačen. V telo me je udaril zelo močno. Še vedno me boli in še vedno čutim udarce. Samo to bom rekel. Jaz nisem eden od močnih fantov, sem najboljši. Imam veliko denarja in sem slaven. Zdaj pa želim še šest kilogramov zlata in to je to."

Nova borba med Silvo in Sonnenom še ni potrjena, toda zdi se, da bo do nje zagotovo prišlo. "Da, Chael bo skoraj zagotovo naslednji izzivalec. Več kot verjetno. Tega še ne želim potrditi, toda veste, kako razmišljam. Bil bi neumen, če ne bi organiziral nove borbe med Silvo in Sonnenom," je borbo praktično že potrdil predsednik UFC Dana White. Če bo do nje res prišlo, se nam obeta nov spektakel, saj sta več kot očitno oba borca v izjemni formi. Vse jasneje pa postaja, da je ravno Sonnen edina preostala grožnja Silvi.

Silva se na izjave Sonnena še ni odzval. Njegov menedžer Ed Soares pa je bil brez dlake na jeziku: "Človek je imel težave z zakonom, ker je bil povezan s prevaro. Bil je pozitiven na dopingu, zdaj pa želi nekomu vdreti v hišo in njegovo ženo lopniti po zadnjici. Tak človek bi moral v zapor, ne pa da se bori v ringu." Sonnen je šel v intervjuju po borbi še korak dlje in Silvi postavil skrajni rok, da sprejme borbo z njim. "Kdo je Chael Sonnen, da bo določal, kdaj bo Silva sprejel borbo. Boril se bo, ko bo povsem pozdravil ramo in ko bo lahko treniral. To nima povezave s Sonnenom in njegovo željo, da bi se boril februarja. Kdo je Chael, da bi to določil? Chael naj vzame številko in se postavi v vrsto. Dobil je svojo priložnost in vemo, kaj se je zgodilo. Predal je prvo borbo in zagotavljam vam, da bo to spet storil," je še dodal Soares.

UFC 136: Edgar vs. Maynard III

Borba večera:
Frankie Edgar : Gray Maynard (KO, 4R) – borba za naslov v lahki kategoriji

Glavne borbe
Jose Aldo : Kenny Florian (3:0, soglasna sodniška odločitev) – borba za naslov v peresni kategoriji
Chael Sonnen : Brian Stann (davljenje, 2R)
Nam Phan : Leonard Garcia (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Joe Lauzon : Melvin Guillard (davljenje, 1R)

Uvodne borbe:
Anthony Pettis : Jeremy Stephens (2:1, deljena sodniška odločitev)
Demian Maia : Jorge Santiago (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Stipe Miočić : Joey Beltran (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Aaron Simpson : Eric Schafer (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Mike Massenzio : Steve Cantwell (3:0, soglasna sodniška odločitev)
Darren Elkins : Tiequan Zhang (3:0, soglasna sodniška odločitev)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.