Šport > Košarka
18023 ogledov

Vrag je odnesel šalo, te besede ne obetajo nič dobrega

Luka Dončić Kyrie Irving Profimedia
Stanje v ekipi Dallas Mavericks je vse prej kot rožnato.

Košarkarjem Dallasa je ob odsotnosti Luke Dončića in Kyrieja Irvinga uspelo prekiniti niz treh zaporednih porazov, vendar pa najnovejše informacije o napredku obeh najboljišh košarkarjev ekipe niso rravno vzpodbudne.

Še posebej zaskrbljujoče je stanje ameriškega branilca, ki ga pestijo bolečine v desnem stopalu. Če je bil Irving do zadnjega vprašljiv za obračun s San Antonio Spurs, pa bi se njegova odsotnost lahko raztegnila na več tednov, na kar je zvezdnik Dallasa namignil v pogovoru s Timom MacMahonom.

Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia
"Bomo videli, toda v tem trenutku ne izgleda dobro," je priznal 30-letni branilec. "Kar zadeva poškodbo mojega stopala, bo trajalo dlje, kot sem pričakoval. Še vedno spremljamo potek iz dneva v dan, a zagotovo bom potreboval več časa," je dodal.

"Čutim bolečino v predelu palca. Nerodno sem stopil na tekmi z New Orleansom in občutek je bil, kot da bi mi popokali členki. V tej fazi sezone bi bil rad previden, ne želim prehitevati dogodkov. Ves svoj denar služim na nogah, zato se bom s tem raje soočil zdaj kot pa pri štiridesetih," je svoje stališče pojasnil Američan.

Irving bo, kot kaže, v prihodnjih dneh izpustil še več tekem Dallasa, prav tako še vedno ni jasno, kdaj bo po poškodbi stegenske mišice spet nared Luka Dončića. Za povrhu imata težave s poškodbami tudi Christian Wood in Tim Hardaway Jr., zaradi česar bi bili lahko ogrožen celo preboj v končnico. Dallas je trenutno na osmem mestu zahodne konference.

Komentarjev 1
  • andrej084 08:04 17.marec 2023.

    2 mladca zamenjati za enega invalida in pri tem ne dobiti skoraj nobene dodatne vrednosti, le odsotnost zaradi poškodb, mi ni jasno, kaj dela vodstvo kluba.