Šport > Košarka
32833 ogledov

Bivši Dončićev trener nezadovoljen z njim: Naj utihne in raje ...

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Nekdanji trener nezadovoljen z besedami slovenskega velezvezdnika.

Luka Dončić je ob slabi formi svojega moštva in po nepričakovanem porazu Dallasa proti Charlotte Hornets izjavil, da je zelo frustriran in da košarke ne igra več s smehljajem na ustih. Za to je našel razloge tudi izven košarkarskih igrišč.

Njegova besede niso bile všeč nekdanjemu trenerju madridskega Reala Pablu Lasu, ki je Slovencu priložnost v prvem moštvu kraljevega kluba ponudil pri vsega 16 letih.

"Dončić je bil vedno takšen. Mislim, da bi se moral bolj kontrolirati, saj mu to ne prinaša nič dobrega. Nekateri menijo, da ga jeza zaradi sodniških odločitev motivira. Sodniki ne delajo namerno napak, takšne stvari pa mu jemljejo osredotočenost, moral bi biti skoncentriran le na dobro igro. A motivacijske zadeve so stvar vsakega posameznika," je Laso dejal za špansko Marco.

"Ni mi všeč, da z javnostjo deli svoje občutke, ki se jih lahko razume tudi kot nemoč. Mislim, da tega ne bi smel početi. Če že tako meni pri sebi, naj o tem ne govori, ampak naj raje popravi zadevo, ne pa da poskuša krivdo prenesti na nekoga drugega. Dončić je sicer superzvezdnik, naj počne, kar želi," je ob srečanju z mladimi novinarji, ki so ga pripravili pri Marci, dejal 55-letni strokovnjak.

Ta je trenutno sicer brez službe, saj so se mu pri Realu odrekli po njegovih težavah s srcem. Nekaj ponudb naj bi imel. 

Pablo Laso Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Pablo Laso Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 1
  • andrej084 16:46 26.marec 2023.

    Poglejte si Lukatovo postavo v Realu in sedaj v Dallasu. Trenutno ima cca. 15kg preveč, postal je počasen, rine pod koš, branilcev se ne more otresti tudi preko blokade,... Dallas, kaj delaš z njim???

Sorodne novice