Šport > Košarka
205 ogledov

Na Velikem derbiju zaigral tudi Čančar, Dragić še ne igra, Dallas v težavah

Nikola Jokić Profimedia
V dvoboju vodilnih Čančarjev Denver uspešnejši od Milwaukeeja.

 V dvoboju vodilnih ekip vzhodne in zahodne konference v severnoameriški košarkarski ligi NBA so košarkarji Denver Nuggets premagali Milwaukee Bucks s 129:106. Pri Denverju je z 31 točkami blestel srbski košarkar Nikola Jokić, slovenski reprezentant Vlatko Čančar pa je v treh minutah na parketu vpisal en skok.

Dvakratni najkoristnejši igralec lige Jokić je v osebno statistiko dodal še 11 podaj, šest skokov in eno ukradeno žogo, medtem ko je njegova ekipa z dominantno obrambo Milwaukee v drugem polčasu zadržala pri le 40 točkah. Ključna je bila predvsem tretja četrtina, ki so jo domači dobili s 34:19.

Jokiću je najbolj pomagal Jamal Murray, ki je zbral 26 točk in devet podaj. Denver se je s tretjo zaporedno zmago utrdil na vrhu zahodne konference s 50 zmagami in 24 porazi ter je že uvrščen v končnico.

Na vzhodu tudi Milwaukee ostaja vodilni z izkupičkom 53 zmag in 21 porazov, a se mu Boston z dvema zmagama manj hitro lahko približa. Grk Giannis Antetokounmpo je bil z 31 točkami najboljši strelec svoje ekipe, a jih je le sedem od teh dosegel v drugem delu tekme, v statistiko pa je vpisal še devet skokov, štiri podaje in štiri ukradene žoge.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski reprezentant v dresu Denverja Vlatko Čančar tokrat ni dobil veliko priložnosti za igro. V le treh minutah in 11 sekundah na parketu je v statistiko vpisal en skok. Na drugi strani za Milwaukee, ki ima prav tako že zagotovljeno mesto v končnici, še vedno od podpisa pogodbe ni zaigral Goran Dragić.

Tretja četrtina je bila ključna tudi v Miamiju, v kateri je gostujoči Brooklyn domačo ekipi nadigral z 39:18. Z zmago 129:100 je Brooklyn v razvrstitvi vzhodne konference na šestem mestu prehitel prav Miami.

Mikal Bridges je bil najuspešnejši s 27 točkami, Cam Johnson jih je dodal 23, Spencer Dinwiddie pa 15 pri Brooklynu, ki je s tem prekinil niz petih zaporednih porazov.

Atlanta Hawks ostaja na osmem mestu na vzhodu po tokratni domači zmagi s 143:130 nad Indiana Pacers, kljub izključitvi Traea Younga med minuto odmora v tretji četrtini. Young je po dosojeni napaki v napadu jezno zalučal žogo proti sodniku in si prislužil predčasno pot v garderobo.

Na preostalih tekmah so sinoči slavili še košarkarji Phoenix Suns, Sacramento Kings in New Orleans Pelicans. V Phoenixu 37 točk Tyresa Maxeyja ni bilo dovolj, da bi Philadelphia premagala četrtouvrščeno ekipo zahoda, ki je bila boljša s 125:105.

Kralji so prav tako slavili doma s 121:113 nad Utahom, Brandon Igram pa je z 32 točkami in 13 podajami pelikane vodil do zmage s 131:110 nad Los Angeles Clippers.

Z zmago je New Orleans zasedel deveto mesto v zahodni konferenci, kjer vse slabše kaže Dallsu Luke Dončića. Mavericks so osem tekem pred koncem rednega dela 11. in se v tem trenutku ne bi uvrstili niti v 'play-in' za končnico. Danes, že ob 19. uri po slovenskem času, gostujejo pri Charlotte Hornets, ki so na medsebojnem dvoboju slavili v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice