Šport > Košarka
6398 ogledov

Dončić z noro tekmo, je to že konec sezone za Mavse?

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so kljub 40 točkam Luke Dončića utrpeli še drugi zaporedni poraz proti eni najslabših ekip v ligi NBA.

Dallas Mavericks so na gostovanju v Severni Karolini izgubili proti Charlotte Hornets (104:110), predzadnji ekipi vzhodne konference, ter tako zabeležili še sedmi poraz na zadnjih devetih tekmah.

Mavsom se po še enem neuspehu močno odmika tudi končnica, dodatne preglavice pa jim povzroča še kazen Luki Dončiću, ki zaradi 16. tehnične napake v sezoni ne bo smel igrati na prihajajoči tekmi z Indiano Pacers.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Slovenec je tokrat dosegel 40 točk (12/29 met iz igre, 7/16 met za tri, 9/10 prosti meti), 12 skokov, osem podaj, dve blokadi in dve ukradeni žogi, odgovoren pa je bil tudi za polovico vseh izgubljenih žog svojega moštva (4/8).

Kyrie Irving je zbral 18 točk, z dvomestnim številom pa sta tekmo sklenila še Tim Hardaway Jr. (15) in Maxi Kleber (14).

Pri domačih sta bila v napadu najučinkovitejša Gordon Hayward (22 točk) in PJ Washington (21), Mark Williams jih je dosegel 15, eno manj pa je ob zmagi sršenov vpisal nekdanji član Dallasa Dennis Smith Jr. (14).

Do konca rednega dela sezone je samo še sedem tekem, Dallas pa z izkupičkom 36-39 vse bolj izgublja tudi možnosti za preboj v t.i. "play-in", v katerem bi teoretično še lahko ujel vstopnico za "playoffs". 

V končnico se uvrsti po osem moštev in vsake konference. Najboljših šest ima nastop zagotovljen, za preostali dve mesti pa se potegujejo moštva od sedmega do desetega mesta. Dallas je trenutno šele 11. na Zahodu. Za desetouvrščeno Oklahomo zaostaja za eno zmago.

Dallas je v Severni Karolini slabo začel serijo petih gostovanj, ki bi lahko odločilno krojila njegovo usodo. Že v ponedeljek Teksašane čaka tekma z Indiano, na kateri se bodo morali znajti brez prvega zvezdnika, do 2. aprila pa še gostovanja pri Philadelphii, Miamiju in Atlanti.

Redni del bodo Mavsi sklenili doma proti Sacramentu, Chicagu in San Antoniu.

Komentarjev 1
  • jakec1575 21:52 26.marec 2023.

    s tako franšizo bo samo osivel in pobral 200 mio, prstana pa videl ne bo. ta dallas si je zasral še 2 leti naprej.

Sorodne novice