Šport > Košarka
2098 ogledov

Odlična novica! Liga NBA se je usmilila Luke Dončića!

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić bo le lahko nastopil na tekmi proti Indiana Pacers!

Košarkarji Dallas Mavericks so neuspešno začeli niz petih gostovanj, ki bo dva tedna pred koncem rednega dela dal odgovor, ali lahko zasedba iz Teksasa še ujame končnico oziroma kvalifikacije zanjo. Še drugič v manj kot 48 urah so izgubili proti četrti najslabši ekipi lige Charlotte Hornets.

Za Dallas je bil to 39. poraz v sezoni ob 36 zmagah, ki ga uvršča na 11. mesto na zahodu. Za desetouvrščeno Oklahomo, ki drži zadnje mesto za tako imenovani turnir "play-in", zaostaja za eno zmago. To je bil hkrati četrti zaporedni poraz Mavericks in sedmi na zadnjih devetih tekmah.

A vse skupaj je delovalo še bolj črno, saj bodo Mavericks že v noči na torek gostovali proti moštvu svojega nekdanjega trenerja Ricka Carlisla Indiani Pacers, na eni ključnih tekem v lovu na končnico pa bi se morali sprva znajti brez svojega največjega zvezdnika Luke Dončića, ki si je prislužil eno tekmo suspenza.

Luka Dončić V Dallasu še upajo Šport Zaradi te poteze se je Luka znašel v težavah

Luka je namreč na fantastični tekmi proti Hornets, ko je dosegel 40 točk in zbral 12 skokov ter 8 podaj (trojke 7:16, met iz igre 12:29), svoji zbirki dodal še 16. tehnično napako v sezoni, ki po pravilih lige NBA avtomatsko pomeni prepoved igranja na naslednji tekmi.

Pri Dallasu so sicer precej obupano upali, da se jih bo vodstvo lige usmililo ter Luki izbrisalo odločilno tehnično napako, kot je to v preteklosti že nekajkrat storilo, nazadnje v letošnji sezoni decembra.

Sodniška ekipa je sicer v zapisnik o tekmi zapisala, da je bila tehnična napaka zagotovo dosojena pravilno, saj je "Dončić prejel tehnično napako zaradi uporabe psovk v komunikaciji s sodnikom ob protestiranju zaradi nedosojenega prekrška. Tudi po ogledu posnetka po koncu tekme je bilo ugotovljeno, da je bila odločitev pravilna."

Zdaj pa je novinar ekipe Dallas Mavericks Eddie Sefko, ki poroča za spletno stran mavs.com, razkril, da so iz vodstva lige NBA sporočili, da bodo izbrisali Lukovo tehnično napako s tekme proti Hornets.

Luka bo tako svojim soigralcem na voljo na gostovanju v Indianapolisu, a bo še vedno moral biti previden, saj ga bo ekipa krvavo potrebovala na vseh sedmih preostalih tekmah sezone, Dončić pa bi si v primeru nove tehnične napake tokrat zagotovo prislužil suspenz.

Luka Dončić Boleče za poslušati Šport Luka šokiral ter razkril hude težave v zasebnem življenju Luka Dončić O Dončićevih izjavah Šport Bivši Dončićev trener nezadovoljen z njim: Naj utihne in raje ... Luka Dončić Osebna kriza Šport Je to razlog za Dončićeve težave? Ta razlaga ne pušča dvoma! Luka Dončić Odzval se je Irving Šport Skrb vzbujajoča opažanja: "Luka Dončić ni pravi"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice