Šport > Košarka
5913 ogledov

Bivši trener podprl Dončića: Ko gre za sodnike, ga razumem, saj ...

Rick Carlisle Luka Dončića Profimedia
"Udarijo ga ob vsaki akciji... Lahko razumem in delim njegova čustva ob nesoglasjih s sodniki," je dejal nekdanji trener Dallasa.

Nekdanji trener Dallasa Rick Carlisle ni bil razočaran, ko so pri vodstvu lige razveljavili 16. tehnično napako Luke Dončića v sezoni, s tem pa je slovenski zvezdnik dobil pravico nastopa proti Carlislovi Indiani. Ob omenjenem številu 'tehničnih' si namreč košarkar v ligi NBA prisluži tekmo suspenza.

"To naredi tekmo težjo za nas, vendar je to priložnost, da naši igralci zaigrajo proti najverjetneje najboljšemu igralcu na svetu. Veselim se tega, da bom videl, kako bo ekipa regirala na to," je pred dvobojem z Mavericks dejal prvi mož na klopi Indiane. 

Carlisle se je pred dvobojem dotaknil tudi sojenja, ki ga je v ligi NBA deležen slovenski as ter njegovih reakcij na sodniške odločitve: "Pravzaprav ga udarijo ob vsaki njegovi akciji. To sem videl od blizu ... Sem prvi med trenerji po številu tehničnih napak, zato ga lahko razumem in delim njegova čustva ob nesoglasjih s sodniki," je novinarki Callie Caplan, ki jo dobro pozna iz dolgoletnega obdobja pri Dallasu, dejal Carlisle.

Luka Dončić Vrhunec tekme Šport Še LeBron komaj verjame, kaj je uspelo Dončiću Luka Dončić Čarovnik Šport Luka Dončić s podajo leta: "Kako neki je to naredil?" Luka Dončić NBA Šport Luka slabo odprl dvoboj, nato pa eksplodiral in si 'prislužil' klop

Mavericks so kasneje zmagali s 127:104, Dončić, ki je zaradi visoke prednosti izpustil celotno zadnjo četrtino, je po neprepričljivem začetku dvoboja na koncu zbral 25 točk, sedem skokov, šest asistenc in ukradeno žogo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice