Šport > Košarka
366 ogledov

Katastrofalen večer za Dragića in Čančarja

Denver Nuggets New Orleans Pelicans Profimedia Prizor s tekme med Nuggets in Pelicans.
V noči na petek sta bili na obeh tekmah doseženi veliki točkovni razliki. Zaigrala sta Vlatko Čančar in Goran Dragić.

Košarkarji Denver Nuggets so doma izgubili proti New Orleans Pelicans z 88:107. Denver, ki je najboljši v zahodni konferenci, si je že pred tem priigral končnico in je igral brez prvega zvezdnika Nikole Jokića, ta je počival zaradi težav z mečno mišico. Tako je pri domačih z 21 točkami prednjačil Jamal Murray, medtem ko je Vlatko Čančar dobil le dve minuti igralnega časa, v tem času pa je njegova statistika ostala prazna.

"Ko igraš z najkoristnejšim igralcem (Nikola Jokić; op. STA), so stvari mnogo lažje," je trener Denverja Michael Malone priznal težave ob odsotnosti srbskega zvezdnika. Denver je zadel le štiri mete od 28 za tri točke ter dosegel kar 28 točk manj od njegovega povprečja.

Pri zmagovalcih je bil najboljši Brandon Ingram, ki je dosegel trojni dvojček z 31 točkami, 11 skoki in 10 podajami. Za Ingrama je bil to tretji trojni dvojček sezone, za Pelikane, pri katerih še ni igral Zion Williamson, pa 39. zmaga ob 38 porazih, s čimer so zdaj sedmi v zahodni konferenci. Denver je prvi z 51 zmagami in 25 porazi.

Boston Jelene zamrznil na -41

Obračun Milwaukee Bucks in Boston Celtics so zanesljivo dobili slednji s 140:99. Na tekmi najboljših ekip vzhodne konference sta blestela zvezdnika slednjega Jayson Tatum in Jaylen Brown, ki sta dosegla 40 oziroma 30 točk. Pri domačih je Giannis Antetokounmpo igral le 25 minut in prispeval 24 točk. Sedem minut pa je igral Goran Dragić in za poražence dosegel devet točk, zadel je vse svoje tri mete za tri točke, dva skoka, podajo in imel ukradeno žogo. Obe ekipi sta sicer že uvrščeni v končnico.

Na obračunu potencialnih finalistov vzhodne konference je Boston večino dela opravil že v prvem polčasu, ki ga je dobil s 75:47. Milwaukeeju se je poznala utrujenost, saj je igral že tretjo tekmo v štirih dneh.

Na drugi strani sta blestela zvezdnika Tatum in Brown. Prvi je iz igre metal 12-18 ter zadel osem od desetih metrov za tri točke (skupaj so zmagovalci zadeli 22 trojk). Celtics imajo zdaj 53 zmag in 24 porazov, Milwakuee pa 55 zmag in 22 porazov.

NBA, izida:

Milwaukee Bucks - Boston Celtics        99:140
Denver Nuggets - New Orleans Pelicans   88:107
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice