Šport > Košarka
1638 ogledov

To so še edini scenariji, ki Dallas peljejo v končnico

Luka Dončić Profimedia
Dallas je sicer izgubil eno ključnih tekem za končnico, a vseeno še obstajajo možnosti.

Košarkarji Dallasa so izgubili morda ključno tekmo za uvrstitev v dodatne tekme za nastop v končnici lige NBA. Kljub 22 točkam ter sedmim podajam in skokom Luke Dončića jih je Atlanta ugnala po podaljšku s 132:130.

Dallas v zadnjem obdobju kar po tekočem traku zapravlja priigrano v prvi polovici sezone. Kljub temu, da so šli ekipi na roko številni drugi rezultati tekmecev, so Mavericks s slabo serijo sedmih porazov na zadnjih osmih tekmah zapravili priigrano.

Luka Dončić NBA Šport Nora tekma, Luka v zadnji sekundi podaljška metal za zmago

V boju za končnico Dallas čakajo še tri tekme rednega dela, glede na trenutno slabo formo pa bo naloga izjemno težka. Tekmeci bodo Sacramento, Chicago in za konec teksaški derbi s San Antoniom. Dallas lahko tolaži dejstvo, da igra vse tri tekme doma ter da nasprotniki ne bodo posebej motivirani.

Kings so namreč suvereno tretji na zahodu, brez pravih možnosti za premik po lestvici, medtem ko so že dolgo odpisani Spurs z vsega 20 zmagami in 58 porazi ena najslabših ekip lige. Edini resnično motivirani nasprotnik bodo tako morda le Bulls, ki se še lahko nekoliko dvignejo z desetega mesta vzhoda, a višje od osmega mesta in "play in" turnirja realno ne morejo.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas pa se tri kroge pred koncem rednega dela trenutno na lestvici zahoda nahaja na enajstem mestu in mora prehiteti vsaj še eno ekipo, če želi nastopiti v dodatnem turnirju za končnico.

Oklahoma City Thunder beži Dallasu za eno zmago (a ima boljše razmerje medsebojnih tekem, ki odloča v primeru enakega števila zmag), Minnesota ima dve zmagi prednosti in boljše medsebojno razmerje, ulovljivi pa so tudi Los Angeles Lakers, ki imajo sicer že tri zmage prednosti in tekmo manj, a slabše medsebojno razmerje.

Luka Dončić Dallas tone Šport Navijači so se grdo spravili na Dončića: "Debel si!"

Dallas tako v končnico vodijo le še štirje scenariji. Eden jim omogoča celo še en poraz (ter dve zmagi), v primeru da Oklahoma izgubi vse tri preostale tekme, ko ji bodo nasproti stali Golden State Warriors, Utah Jazz in Memphis Grizzlies. Bojevniki in grizliji sicer veljajo za dve izmed najboljših ekip zahoda, medtem ko so Jazz v podobni situaciji kot Dallas. Vsekakor pa motivacije nobenemu izmed nasprotnikov ne bo manjkalo.

Potem pa obstajajo še trije scenariji, po katerih mora Dallas dobiti vse tri preostale obračaune. V tem primeru jih reši Oklahoma, če izgubi vsaj dve izmed omenjenih treh tekem. Prav tako pa bi se Mavs uvrstili v končnico, če sezono zaključijo s serijo treh zmag, medtem ko Minnesota izgubi vse tri preostale tekme, ali Lakers vse štiri.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Timberwolves se bodo do konca sezone merili še z Brooklyn Nets (6. na vzhodu), San Antonio Spurs (14. na zahodu) ter New Orleans Pelicans (7. na zahodu), medtem ko Lakers čakajo še Utah Jazz (12. na zahodu), mestni rivali Clippers (6. na zahodu), Phoenix Suns (4. na zahodu) ter še enkrat Jazz.

V igri je tako še kar nekaj kombinacij, a vseeno se zdi, da je edina še realna opcija, da Mavericks zmagajo vse tekme do konca sezone ter upajo predvsem na spodrsljaje Oklahome, s katero se bodo najverjetneje borili za zadnje mesto v končnici.

Luka Dončić Šport Ne o končnici, Dončić razmišlja že o Sloveniji Luka Dončić Navijač Šport Kamere ujele Dončića v dobri družbi na nekošarkarskem dvoboju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice