Šport > Košarka
20319 ogledov

Navijači so se grdo spravili na Dončića: "Debel si!"

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski as na gostovanju v Atlanti ni bil deležen toplega sprejema.

Dallas Mavericks so na gostovanju v Atlanti izgubili eno ključnih tekem za uvrstitev v NBA končnico. Sokoli so na domačem parketu slavili po podaljšku (132:130), potem ko je Luka Dončić v zadnji sekundi zgrešil zmagoviti met za tri točke.

Dallas je s tem vpisal že 42. poraz v sezoni (37-42) in ostaja izven najboljše deseterice na Zahodu. Trenutno je na nehvaležnem 11. mestu, kar bo v primeru, da v preostalih treh tekmah rednega dela ne uspe prehiteti vsaj enega moštva, pomenilo predčasen konec letošnje sezone.

Luka Dončić NBA Šport Nora tekma, Luka v zadnji sekundi podaljška metal za zmago

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Dončić je na gostovanju v Atlanti, kjer je bil deležen zmerjanja in zbadljivk s strani domačih navijačev, vpisal 22 točk ob zgolj 38-odstotnem metu iz igre (3/12 za tri točke, 3/4 prosti meti), sedem skokov in prav toliko podaj.

Kot glavni snovalec napada svojega moštva je bil tudi tokrat razsipen v kategoriji izgubljenih žog, oddal jih je pet.

Slovenski košarkar na tekmi ni dobil veliko priložnosti na črti za proste mete, ob redkih poskusih pa je bil tarča žalitev domačih navijačev, ki so se norčevali na račun njegove postave.

"Debel si," so mu ob izvajanju prostih metov vzklikali pristaši moštva, ki je Dončića leta 2018 izbralo na naboru, a ga je nato po predhodnem dogovoru poslalo v Dallas v zameno za Traeja Younga.

Žaljivke na račun Dončićeve teže so v ligi NBA precej razširjen pojav že od njegovega vstopa med košarkarsko elito. Slovenec je v preteklosti prevzel odgovornost za kakšen odvečen kilogramov, pomisleke stroke in javnosti pa je vselej uspel negirati z dobrimi predstavami pod obročema.

Tudi če Dallas ostane na pragu končnice, ima Dončić za seboj izjemno sezono, v kateri beleži 32,9 točke, 8,7 skoka in 8,1 podaje na tekmo.

Komentarjev 4
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 15:58 03.april 2023.

    A boste rekli, da ni res!? Saj je poln špeha oz. čisto brez definicije telesa! Lahko bi se malo v roke vzel kar se tega tiče! Ni vse v talentu!

  • Kmodri 14:24 03.april 2023.

    Debel je!

  • onxxx 13:10 03.april 2023.

    To je tako ko slovenac zvaka 4 upola z lukom i rakiju.

Sorodne novice