Šport > Košarka
32610 ogledov

Luka z novo noro podajo osmešil enega najboljših obrambnih igralcev

Luka Dončić Profimedia
Luka Donćić je na tekmi v Miamiju znova poskrbel za potezo, o kateri govori velik del košarkarske javnosti.

Luka Dončić je z maestralno predstavo v Miamiju znova pokazal, za kako izvrstnega košarkarja gre. Nasprotnikom je nasul kar 42 točk, obenem pa poskrbel za eno najlepših potez večera v ligi NBA, ko je s podajo preko rame osmešil obrambo Miamija. Zgodilo se je že v prvi četrtini, več pa v spodnjem, vdelanem videoposnetku. 

Da je bilo za Dončića vse skupaj še slajše, mu je magična podaja uspela ob tem, ko ga je tesno pokrival eden najboljših obrambnih igralcev v ligi – Jimmy Butler, sicer petkratni član najboljše obrambne peterke lige NBA.

Kljub Lukovi razigranosti poraz Dallasa

 Vsi, ki ste kdaj igrali košarko, veste, da so takšne poteze vse prej kot lahke. Tudi zato, ker je nevarnost pri takšnih podajah ta, da lahko obrambni igralec s hitro reakcijo žogo prestreže. 

Luka Dončić NBA Šport Dončić do 42 točk v Miamiju, Dallas na robu prepada

No, Luka je tokrat vse skupaj spet izjemno preračunal in z očmi na hrbtu opazil prostega soigralca Tima Hardawaya mlajšega, ki mu ob izjemni Dončićevi podaji ni bilo težko zaključiti – da je bilo vse skupaj še slajše, je žogo zabil skozi obroč. 

Žal pa tokrat razigrani trio Dončić, Kyrie Irving in Tim Hardaway mlajši ni imel ustrezne pomoči s strani podpovprečnih soigralcev. Dončić se je zaustavil pri 42 točkah ob metu iz igre 17/25, Hardaway ml. je dodal 31 točk ob metu 11/15, Irving pa je vpisal 23 točk ob metu 10/17. Vsi preostali igralci Dallasa – na parket jih je stopilo še sedem – so skupaj zbrali vsega 26 točk. 

Komentarjev 1
  • rd2dmk2 09:39 02.april 2023.

    groza, kakšna umetnija, kakšen presežek inteligence. a veste kaj .. tole vam povem par dni nazaj sem na Youtubu gledal posnetek krasni dogodki v športu, hokej, košarka, basebol, nogomet.ah spet gledal carlosov gol mimo živega zidu v vratnico. in tudi ...prikaži veči košarkarske vragolije izpred mnogih let. torej tole ni nič. čist nič naprem tistemu kar se tam vidi. je pa res, da se pa lahko tam uči in kdaj pa kdaj proba ponovit.