Šport > Košarka
9776 ogledov

Šok iz Dallasa! Noro, kaj so Mavs pripravljeni narediti Luki Dončiću

Luka Dončić Profimedia
Ali je Luka Dončić resnično že zaključil s sezono?

Dallas Mavericks so v težavni situaciji. Kot smo pisali že včeraj, obstajajo le še štirje scenariji, ki vodijo Mavs v končnico, ekipi iz Teksasa, ki ne odloča več sama o svoji usodi, pa bi se moralo poklopiti kar nekaj rezultatov. Čeprav matematične možnosti še vedno obstajajo, še posebej ni odločena bitka z Oklahomo za deseto mesto, ki še kot zadnje prinaša dodatni turnir za končnico, pa so mnogi že pripravljeni vreči puško v koruzo ter se ozreti k novi sezoni.

Luka Dončić To se mora zgoditi Šport To so še edini scenariji, ki Dallas peljejo v končnico

Če bi Dallas dobil zadnje tri tekme rednega dela sezone, Thunder pa bi izgubili vsaj dve izmed zadnjih treh, bi se Mavericks še uspeli uvrstiti v tako imenovani "play in" turnir, a po besedah dobro obveščenega novinarja Shamsa Charanie jim to sploh ni več cilj. Po besedah enega najbolj slovitih NBA "insiderjev" naj bi pri Dallasu razmišljali celo o tem, da Luka Dončić in Kyrie Irving sploh ne bi zaigrala na preostalih tekmah proti Sacramento Kings, Chicago Bulls in San Antonio Spurs. Dallas naj bi namreč razmišljal o tako imenovanem "tankanju", ko ekipa namerno izgublja tekme, da si izbori čim boljši izbor na prihajajočem naboru.

"Mislim, da Mavericks resnično razmišljajo o ideji, da bi se odrekli pomoči Luke Dončića in Kyrieja Irvinga za zadnje tri tekme rednega dela sezone. So ekipa, ki za eno zmago zaostaja za dodatnim turnirjem in Oklahomo, ki ima boljši 'tie breaker', kar v bistvu pomeni dve zmagi zaostanka tri tekme pred koncem. Morajo videti, kaj se bo do srede in naslednje Dallasove tekme s Kings dogajalo z Utahom in Oklahomo. Slišal sem namreč, da organizacija resno razmišlja o tem, da bi zadnje tekme igrala brez svojih treh najboljših igralcev," je za FanDuel TV razkril eden največjih NBA strokovnjakov.

Dallas namreč trenutno zaseda enajsto mesto na zahodu, pred njim pa se nahaja Oklahoma, tik za njim pa Utah, oba pa igrata naslednji tekmi že v noči na sredo, medtem ko igrajo Mavs svojo domačo tekmo s Sacramentom šele v noči na četrtek. Dallas bi tako lahko taktiziral in spremljal razplet tekem svojih dveh trenutno največjih tekmecev ter se šele nato odločil, ali se resnično odreče pomoči Luke in Kyrieja. In zakaj bi to sploh storili?

"Imajo namreč zaščiten izbor na naboru znotraj prve deseterice. Glede na to, da je lov na končnico praktično izgubljen, bi bilo škoda izpustiti čim boljšo pozicijo na naboru. Tako bodo imeli izbor znotraj prve deseterice, vsega skupaj imajo kar tri izbore v prvem krogu, ki jih lahko zapakirajo v menjavo za kakšnega zvezdnika. Na trgu bodo morali biti ena najbolj aktivnih ekip. Morajo poizkusiti pripeljati Kyrieju in Luki nekaj pomoči. Ta ekipa potrebuje daljšo klop," je razloge za namerno "tankanje" navedel Shams Charania.

Seveda pa je razmišljanje vodstva Dallasa dvignilo veliko prahu med navijači, ki si večinoma želijo, da ekipa na vsaki tekmi da od sebe 100 odstotkov in se na vse načine bori za končnico, dokler je ta še matematično mogoča. Dosti več bi navijačem pomenil ta zmagovalni duh, kot pa morda eno mesto višje na naboru. Prav tako se mnogi sprašujejo, kako bo na vse skupaj reagiral Dončić, ki si želi biti del ekipe, ki se bori za naslove, ne pa namerno izgublja tekme. Mavs, poteza je na vas ...

Luka Dončić Dallas tone Šport Navijači so se grdo spravili na Dončića: "Debel si!" Luka Dončić Šport Ne o končnici, Dončić razmišlja že o Sloveniji Luka Dončić, nora podaja V Miamiju Šport Luka z novo noro podajo osmešil enega najboljših obrambnih igralcev
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice